MELTEM DUMAN

Sivas’ta Genç İş İnsanları “Birlik Beraberlik Gecesi'nde Buluştu Sivas’ta Genç İş İnsanları “Birlik Beraberlik Gecesi'nde Buluştu

Ramazan ayında, en çok tercih edilen yiyeceklerin başında gelen Pastırma yine sofralardaki yerini korumaya devam ediyor.

Pastırmanın bir gelenek olduğuna değinen işletmeci Abdülkadir Hastaoğlu, “Piyasalardaki dalgalanmalara ve yaşanan fiyat artışına karşın pastırma tüketen müşterilerinin damak tadına hitap eden bu lezzetten mahrum kalamadıklarını belirtti.b08e514e-05e3-4e2c-b02e-81332fd5d5e6

İşletmeci Hastaoğlu, “İftarda sıklıkla tüketilmesinden kaynaklı pastırmaya olan ilginin çok fazla olmasından memnun olduklarını ifade ederek, “Ramazan bereketiyle satışlarımıza yansıyor. Pastırma tüketimi daha fazla diyebiliriz. Fakat sucuk satışlarımız pastırma kadar yoğunluk yaşamıyor. Çünkü sucuk ağız kuruluğuna sebep olduğu için tercih edilmiyor. Pastırma Sivas'ta bir kültür gelenek olarak görülüyor. Sivas haricinde il dışına hatta yurt dışına da siparişlerimiz oluyor.” dedi.

Hastaoğlu, piyasalardaki fahiş artışların işlerine olumsuz yansımasa da kendilerini huzursuz ettiğine dikkat çekerek, “Son zamanlarda piyasalardaki dalgalanmalar bizim işlerimize de yansıdı. Bu durum hem bizi hem de müşterilerimizi sıkıntıya sokuyor. Şöyle ki, alışverişe gelen müşterime bunun fiyatı değişti derken yüzüm kızarıyor. Umarım 10 gündür seyir eden stabil düzenli fiyat endeksi piyasalardaki yerini korur. Bu sayede de iç piyasa normale biner. Gerek satıcı gerek alıcı da rahat bir nefes alır” diye konuştu.

Editör: Memleket Sivas Gazetesi