Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6755 %0.18
39,9181 %0.24
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Propolis Özütünün Tozu, Yapılan Uzun Çalışmalar Sonucu Sivas'ta Elde Edildi

Propolis Özütünün Tozu, Yapılan Uzun Çalışmalar Sonucu Sivas'ta Elde Edildi

Cumhuriyet Teknokent ve Engür Organik Bal ve Arı Ürünleri ortaklığında Sivas Tozanlı Vadisi'nde üretilen organik ham propolisin, Cumhuriyet Üniversitesi Teknokentte Ar-Ge çalışmaları tamamlandı.

Çalışmalar neticesinde propolis özütünün tozu çıkarılarak tüm katı ve sıvı gıdalarda tüketilebilecek hale getirilirken, ürün katma değeri yüksek kozmetik sektöründe de kullanılabilecek.

Türkiye’de bir ilk olan çalışmanın lansman toplantısına, Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Hakan Demirgil ve sektör temsilcileri katıldı.Propolis Özütü

Programda konuşan Vali Dr. Yılmaz Şimşek; “Yüksek rakımlı yaylaları, yeşilin her tonuna sahip el değmemiş tabiatı ve yüzlerce çeşit çiçek varlığıyla eşsiz nimetler sunan Tozanlı Vadimiz üreticilerimiz için eşsiz imkanlar sağlıyor.” dedi.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin; “Sivas, çiçek balı üretiminde Türkiye'de ilk sıralarda yer alıyor. Yapılan çalışmanın şehrimiz adına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *