Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6753 %0.09
40,0531 %0.19
Ara
Sivas Memleket Politika Erdoğan’dan Suudi Bakan’a Kritik Kabul: Bölgesel Barış ve İşbirliği İçin Tarihi Görüşme!

Erdoğan’dan Suudi Bakan’a Kritik Kabul: Bölgesel Barış ve İşbirliği İçin Tarihi Görüşme!

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, SUUDİ ARABİSTAN SAVUNMA BAKANI HALİD BİN SELMAN AL-SUUD’U KABUL ETTİ.

Ankara'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Savunma Bakanı Halid bin Selman Al-Suud’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Görüşme, basına kapalı olarak gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da önemli bir diplomatik temas gerçekleştirdi. Suudi Arabistan Savunma Bakanı Halid bin Selman Al-Suud, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Erdoğan tarafından ağırlandı. İkili arasında gerçekleşen görüşme, basına kapalı olarak yapıldı ve detayları merak uyandırdı.

Bölgesel Güvenlik ve Stratejik Ortaklık Masada

Erdoğan ve Suudi Arabistan Savunma Bakanı Halid bin Selman Al-Suud’un, bölgesel güvenlik ve stratejik işbirliği konularını ele aldığı öğrenildi. Orta Doğu'daki güvenlik sorunları, iki ülke arasındaki askeri ve ekonomik işbirliği ile küresel enerji güvenliği gibi kritik konuların gündemde olduğu belirtildi.

Görüşmede, özellikle Yemen’de devam eden çatışmalar, Suriye’deki istikrarsızlık ve İran’ın bölgedeki etkisi gibi önemli meselelerin kapsamlı şekilde değerlendirildiği ifade edildi. Ayrıca, iki ülkenin terörle mücadelede işbirliğini artırma yolları üzerinde duruldu.

İkili İlişkilerde Yeni Dönem

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki ilişkiler son dönemde yeniden canlanma sürecine girdi. Bu görüşme, iki ülke arasında savunma sanayi, ticaret ve enerji alanlarında yeni ortaklıkların kapısını aralayabilecek nitelikte. Suudi Arabistan'ın Türkiye ile askeri ve teknolojik işbirliğini genişletme arzusunda olduğu belirtilirken, Erdoğan'ın da bu işbirliğine sıcak baktığı ifade edildi.

Küresel Enerji Güvenliği ve Ekonomik İşbirliği

Görüşmenin bir diğer önemli konusu ise küresel enerji güvenliği oldu. Suudi Arabistan, dünyanın en büyük petrol üreticilerinden biri olarak, Türkiye ile enerji alanında stratejik işbirlikleri geliştirmeyi hedefliyor. Erdoğan ve Halid bin Selman, bu alanda atılacak adımlar konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Görüşme sonrası yapılan açıklamada, iki liderin bölgesel barış ve istikrarın sağlanması için ortak çabaların artırılması konusunda hemfikir olduğu ifade edildi. Ayrıca, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve ticaret hacminin artırılması yönünde mutabakata varıldığı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *