29 Mart Yerel Seçimler öncesinde Sivas Belediye Başkan adaylığı için partilerde isimlerin belli olmasıyla birlikte şehirdeki heyecan yerini sakinliğe bıraktı.

Türkiye’de seçimlerin lider odaklı olduğu hesaba katılırsa liderlerin genel manada verecekleri mesajlar partilerin seçimlerdeki genel durumunu etkiliyor.

Sivas’ta halktan edindiğimiz geri dönüşümler seçimin farklı olacağı intibasını bende oluşturuyor. Ak Parti’de Hilmi Bilgin, Büyük Birlik Partisi’nde Doğan Ürgüp, Milliyetçi Hareket Partisi’nde Mehmet Er ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde Ali Akyıldız’ın seçmene yönelik yapacakları çalışmalar merak ediliyor. Dört partinin dört adayı da bugünlerde teşkilatlarıyla görüş alışverişi yaparken, çalışmaların ziyaretler bazında devam ettiği görülüyor. İlerleyen haftalarda adayların önce mahalle toplantıları daha sonra ise daha farklı programlarda çalışmalar yapmasını bekliyorum. Bu seçimin diğer seçimlerden farklı olacağını dile getiren hemşehrililerimiz, adayların yapacağı çalışmaları mercek altına alacaklarını dile getiriyor.

Erken seçimlere dört ay kaldığı bugünlerde bu kısa günlerin çabuk geçeceğini hesaba katarak, adayların belediye başkanı oldukları takdirde yapacakları çalışmalar hakkında seçmenlerini iyi bilgilendirmesi önemli.

Sivas Belediyesi’nde Sami Aydın’ın yaptığı işleri de göz önüne alarak belediye başkanlığına yeni gelecek ismin işi Sami Aydın’dan daha zor olduğunu söyleyebiliriz. Bu seçimlerde dört partinin de Sivas’ta tanınan, sevilen isimlerle yola çıkması seçim heyecanını ilerleyen aylarda daha da yükseğe taşıyacaktır.

Ak Parti haricindeki adayların daha fazla çalışmalarının önemli olduğu bu seçimde parti teşkilatları, mahalle temsilcilikleri ve partilerine gönül vermiş insanların yapacakları faaliyetler belediye başkanlığı seçimine olumlu veya olumsuz yönde katkılar yapacaktır. Ama şu bir gerçek ki, ilimizde ki on beş gün önceki seçim heyecanı yerini sessizliğe sakinliğe bırakmış durumda.