Sivas Haberleri
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6746 %0.18
39,8735 %0.13
SİVAS
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM PALANDÖKEN:”TURİZMDE HER ŞEY DAHİL SİSTEMDEN VAZGEÇMELİYİZ”

PALANDÖKEN:”TURİZMDE HER ŞEY DAHİL SİSTEMDEN VAZGEÇMELİYİZ”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, turizmde “her şey dahil” sisteminin bölge esnafı için sorunlu bir yapı olduğunu söyledi.

Yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’de turizmi sadece yaz aylarına değil,  döviz getirisi daha fazla olan sağlık, kültür ve gastronomi gibi diğer alanlara da yaymak gerektiğini belirten Palandöken, böylece yabancı turistlerin dolar bazında kişi başı ortalama harcamalarında yeniden yükseliş olabileceğini vurguladı.

Bendevi Palandöken; “Her ne kadar turist sayısı artsa da 2021 yılında bin 28 dolar harcama yapan bir turist, geçtiğimiz yıl 901 dolar harcama yaptı. Kişi başı harcamalardaki bu düşüşün en önemli sebebi, turistlerin otel gibi sabit bir noktaya bağlı kalması ve yeterince gezmemesidir. Burada turizm acentelerine büyük görev düşüyor. Turizmi tek bir alana indirgeyen ve turistleri otelden çıkarmayan her şey dahil sistemden vazgeçmeliyiz. Böylelikle esnaf ve sanatkarlarımızın turizm gelirinden elde ettiği payı artırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmalıyız.” ifadelerini kullandı.tatil-696x398

Her şey dahil sistemin, gastronomi turizminin gelişimi açısından “büyük bir engel” olduğunu belirten Palandöken; “Artık turistler seyahat ettikleri ülkelerin yalnızca tarihi ve doğal güzelliklerini değil, damak tadını da deneyimlemek istiyor. Türk mutfağında her yörenin ayrı bir lezzeti var. Karadeniz’e giden turist ile Güneydoğu’ya giden turist birbirinden çok farklı lezzetleri tadabilme şansına sahip. Bu çeşitliliği çok iyi kullanarak turizme yeni bir ivme kazandırabiliriz.” dedi.

Saç ekimi, katarakt ameliyatı, diş operasyonları, romatizma tedavileri gibi her türlü operasyon için Türkiye’ye gelen turistlerin, diğerlerine göre en az iki katı daha fazla döviz bıraktığını vurgulayan Palandöken, “Kaplıcalarımız, şifalı sularımız, yaylalarımız, dağ havası, ormanlık alanlar gibi doğal varlıklarımız, sağlık turizmiyle daha çok değerlendirilmeli.” dedi. ADEM BURGAZ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *