Ordu’nun Altınordu ilçesinde meydana gelen heyelan, 50 ili dolaylı olarak ilgilendiren Karadeniz-Akdeniz Yolu güzergahını ve ilçelere ulaşımı sağlayan yolu kapattı. Heyelan anı ise bölgedeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.
Toprak Kayması Yolun Üzerini Kapattı
Olay, Altınordu ilçesi Uzunisa Mahallesi’nde, karın erimesiyle birlikte toprak kaymasının yaşanması sonucu meydana geldi. Yumuşayan toprak ve kaya parçaları, istinat duvarını aşarak, önemli bir ulaşım yolu olan Karadeniz-Akdeniz Yolu’nu kapattı. Yolda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, jandarma ve karayolları ekipleri bölgedeki güvenlik önlemlerini aldı.
Ulaşım Karşı Şeritten Sağlanıyor
Heyelan nedeniyle kapanan yol, güvenlik tedbirleri altında karşı şeritten kontrollü olarak kullanıma açıldı. Yetkililer, bölgedeki çalışmaları sürdürüyor ve ulaşımın normale dönmesi için çalışmalar yapılıyor.
Bölge Sakinleri Endişeli
Heyelan bölgesine yaklaşık 150 metre uzaklıkta evi bulunan Semih Bayazıt, olayın ardından bölgeye gelerek "Bu önceki yıllarda da olmuştu, yine yol kapanmıştı" şeklinde açıklama yaptı. Bayazıt, geçmişte benzer olayların yaşandığını belirtti.