Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yaşayan Çetin Demir, hobi olarak kurduğu organik bahçede adeta mucize yaratarak Kayseri'nin ilk ve tek ahududu bahçesini oluşturdu.

Toprak analizleri sonucunda ahududu yetiştirmenin zor olduğu söylenen bölgede, Demir'in kararlılığı ve emeği meyvesini verdi. 2021 yılında hobi amaçlı başlanan proje, şu anda 6 dönümlük bir alana yayılmış ve ticari bir işletmeye dönüşmüş durumda.

Başarı Hikayesinin Perde Arkası:

İlham Kaynağı: Demir'in Tarım İl Müdürlüğü'nde çalışan arkadaşlarının teşvikiyle bu projeye başladığı biliniyor.

Cesaret ve Kararlılık: Olumsuz toprak analizlerine rağmen pes etmeden, yüksek rakımlı bölgenin ahududu yetiştirmeye uygun olduğuna inanan Demir, hobi bahçesini gerçeğe dönüştürdü.

Araştırma ve Geliştirme: Demir, Bursa ve Kahramanmaraş'taki ahududu bahçelerini inceleyerek bilgi ve tecrübe edindi.

Emek ve Sevgi: Demir'in emeği ve meyvelere olan sevgisi, bahçenin başarısında önemli rol oynadı.

Bahçenin Özellikleri:

Ziyaretçiler ve Geri Dönüşler:

Kayseri'nin yanı sıra Nevşehir, Niğde ve Sivas gibi çevre illerden de ziyaretçiler geliyor.Bahçeyi ziyaret edenler, taze meyveleri ve otantik atmosferi için memnuniyetlerini dile getiriyor.

Çetin Demir'in Sözleri:

  • "Burayı 2021 yılında kurmaya başladık. Hobi maksatlı geldik, sonradan iş ticarete döndü."

  • "Buraya gelen herkes memnun. Böyle otantik bir yerin yapıldığı için bize teşekkür ediyorlar."

  • "Ahududu sezonumuz Temmuz’un 1’inde başlar, aşağı yukarı 20-25 gün gider. Ahududu bittikten sonra böğürtlen sezonu başlıyor. O da Ağustos başında başlar, Eylül’ün 15’inde sezonu biter. Ortalama 3 ay gibi bir günümüz var."

Çetin Demir'in hikayesi, "olmaz"lara meydan okuyarak hayallerini gerçeğe dönüştürmenin ve hobiyi ticari bir başarıya dönüştürmenin ilham verici bir örneğidir. Bu başarı hikayesi, bize inandığımızda ve emek verdiğimizde her şeyin mümkün olduğunu gösteriyor.

Kaynak: iha