Bizler Rabbimizin alemlere rahmeti gereği göndermiş olduğu Hz. Muhammed(sav)'in ümmetiyiz. O(sav)’nun ümmeti en hayırlı bir ümmettir. Bizler inşa etmek, ihya etmek, islah etmek, iflah etmek, imar etmek, ikame etmek için gönderilmişiz. İfsad etmek, ihanet etmek, tarumar etmek, yok etmek, öldürmek, ötekileştirmek bizim literatürümüzde olamaz!..
O(sav)'nun ümmetinden olmak vasat ümmet olmayı yani itidalli olmayı, ortayolu takip etmeyi, dengeli durmayı, aşırı uçlardan ifrat ve tefritten kaçınmayı gerektirir!..
O(sav)'nun ümmetinden olmak demek; zorlaştırmak değil kolaylaştırmaktır, nefret ettirmek değil sevdirmektir, korkutmak değil müjdelemektir!..
O(sav)'nun ümmetinden olan bir kimse vahiyle aklına ruhuna ve tüm benliğine abdest aldırır yani kendisini vahiyle formatlar. Akıl, bilim ve vahiy üçlüsünün işbirliğine sarılır. Ve tüm kazanımlarını ahlak ile taçlandırır!..
O(sav)'nun ümmetinden olan kimsenin iki günü birbirine eşit olmaz. Bugünü dününden, yarını bugününden çok daha hayırlıdır!..
O(sav)'nun ümmeti değerlere taliptir. Tüm gelişmeleri kendinden menkul görmez. Hak ve Hakikat peşinde koşar. Hakikate sahip olduğu iddiasında bulunmaz. Hakikate talip olma erdemliliği sergiler!..
O(sav)'nun ümmeti bu dünyaya sahip olmaya değil şahit olmaya geldiğinin bilincindedir. Ve yine Zaferden değil seferden sorumlu olduğunu bilir!..

O(sav)’nun ümmeti olan kimseler sevgide ve yergide ölçülü davranır, sevdiğini Allah(cc) için sever, buğz ettiği kimseye de Allah(cc) için buğz eder.

O(sav)’nun ümmeti hakikati inkar eden kâfirlere karşı tavizsiz çok çetin ve birbirlerine karşı ise çok şefkatli ve merhametlidirler.

O(sav)’nun ümmetinden olan bir kimse adetlere göre değil ayetlere göre yaşar,“El alem ne der?” değil “Allah(cc) ne der?” diyerek hareket eder, kitabına uydurmayı değil kitaba uymayı tercih eder, kendi nefsi için istediğini bir diğer kardeşi için de ister.

O(sav)’nun ümmetinden olan bir kimse sözün gücüne inanır. Rabbine sadece güzel sözlerin yükseleceğini bilir. Güçlünün sözcülüğüne soyunmaz. Fatır Suresi. 45. Ayette buyurulduğu gibi kalıcı şeref ve itibarın kaynağının Allah(cc) olduğunu bilir. Allah(cc)’lı, anlamlı, amaçlı ve ahlaklı bir hayat sürer.

Selam ve dua ile!