Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, yerel ürünler kullanarak Dubai çikolatasına farklı bir dokunuş yaptı. Üniversitenin Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Mevlüt Ölmez, öğrencileriyle birlikte kentin yerel lezzetlerinden faydalanarak, protein açısından zengin ve maliyet bakımından daha uygun bir çikolata tasarladı.
Niğde’nin gastronomi ürünlerini kullanarak hazırlanan çikolata, elma, ceviz, badem, kayısı gibi herkesin kolayca ulaşabileceği malzemelerle zenginleştirildi. Ölmez, bu çikolatanın geleneksel Dubai çikolatasına farklı bir yorum kattığını belirterek, ürünün hem sağlıklı hem de ekonomik olduğunu ifade etti.
Ölmez, “Hazırladığımız bu çikolata, Niğde’nin tescilli ürünlerinden Darboğaz kirazı, misket elma, bölgede yetişen ceviz, kayısı ve üzümlerle yapıldı. Ayrıca, tahinli pidenin tescilli tadını da bu çikolataya entegre ettik. Hem maliyet açısından daha düşük hem de herkesin kolayca yapabileceği, sürdürülebilir bir ürün olmasına özen gösterdik” dedi.
Çikolatanın ismi henüz belirlenmedi, ancak başta öğrenciler ve yerel halk olmak üzere, herkesin evinde kolayca hazırlayabileceği bir tarif sunulmuş oldu. Ölmez, bu çikolatanın protein açısından zengin olduğunu ve sağlıklı bir alternatif sunduğunu vurguladı.