E-Devlet devlet hizmetlerinin kullanıcı ihtiyaçları göz önüne alınarak elektronik ortamda, güvenli, kesintisiz ve hızlı olarak ortak bir nokta üzerinden vatandaşa hizmet vermeye devam ediyor. E-Devlet üzerinden tüm işlerini halleden vatandaşlar, muhtarlar neden maaş alıyor sorusunu yöneltiyor.

18 Aralık 2008 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete sunulan E-Devlet, zamanla kullanım alanlarını genişleterek vatandaşa daha etkin hizmet vermeye başladı.

Spor Camiasının Acı Günü: Ahmet Çakır Hayatını Kaybetti Spor Camiasının Acı Günü: Ahmet Çakır Hayatını Kaybetti

E-Devlet uygulamasından önce mahalle muhtarlarıyla halledilen evrak işlerinin E-Devlet uygulamasından çözülmeye başlamasıyla beraber vatandaşlar, muhtarlara ihtiyaç kalmadığını, tek tıkla istenilen tüm verilere ulaşılabildiğini dile getirdi.

Muhtarlar Ne Kadar Maaş Alıyor?

Sivas Merkezde toplamda 69 mahalle ve mahalle muhtarı bulunuyor. Ortalama muhtar maaşı 11 bin 700 lirayı bulurken vatandaşlar, muhtarlara verilen maaşın belediye bütçesine aktarılması gerektiğini savunuyor.

Toplam 69 mahalle muhtarına verilen maaş aylık olarak bütçeden 807 bin 300 lira çıkmasına neden oluyor. 81 il için baz alındığında uçuk rakamlara tekamül eden muhtar maaşına tepki gösteren vatandaşlar; “Sivas merkez yüz ölçümü olarak büyük yerleşim olarak küçük bir il. Sivas Belediyesi çözüm noktasında vatandaşlara sorun çıkaran bir belediye değil. Bunun yanı sıra E-Devlet üzerinden istediğimiz tüm verilere ulaşabiliyoruz dolayısıyla artan enflasyon yüzünden Türkiye genelinde böyle bir problem yaşarken, devletin bütçesinden boş yere çıkan bu uçuk rakamlar fuzuli bir masraf.” ifadelerini kullandı.

Muhtarların Görevleri Nelerdir?

5 yıl görev süresi olan muhtarlar görevli oldukları mahallelerde, yol, köprü, çeşme ve ortak malların inşasından sorumludur. Aynı zamanda muhtar, genel yönetimin temsilcisi sıfatıyla da yasaları ve hükûmet emirlerini halka duyurur.