2025 Ramazan Fitresi Belli Oldu: Diyanet, Miktarı Açıkladı 2025 Ramazan Fitresi Belli Oldu: Diyanet, Miktarı Açıkladı

Samsun’da, mühendislik alanında uzmanlaşmış bir genç, sektörde beklediği fırsatları bulamayınca babasının mesleğinden ilham alarak kavurmacı dükkanı açtı. 27 yaşındaki Hüseyin Çaykara, üniversite sonrası 4 yıl boyunca mühendis olarak çalıştı, birçok kursu başarıyla tamamladı ve fırçasız doğru akım motorları (BLDC) konusunda uzmanlaştı. Ancak Türkiye’de bu alanda iş imkanlarının sınırlı olduğunu fark eden Çaykara, yeni bir girişimde bulunarak şehrin ilk kavurmacı dükkanını açtı. Kısa sürede işlerini rayına koyan Çaykara, mühendis titizliğiyle kavurmacılığa da başarı getirdi. BLDC motor tasarımı üzerine uzmanlaşan Çaykara, bu alanda Türkiye’de fazla fırsat bulunmadığını belirterek, "Elektrik-elektronik mühendisiyim. 4 yıl boyunca çeşitli firmalarda mühendis olarak çalıştım ve bu süreçte birçok kursa katılarak sertifikalar aldım. Ancak mühendislikte ilerlemek istediğim alanda iş imkanları kısıtlıydı. Ülkemizde henüz BLDC motor tasarımı konusunda yeterli ilgi yok, bu yüzden kendi işimi kurmaya karar verdim" dedi. Çaykara, babasının kasaplık mesleğinden ilham alarak, Samsun’da ilk kez kavurmacı dükkanı açma fikrini hayata geçirdi. "Kavurmacı dükkanını açmadan önce Samsun’da böyle bir işletme yoktu. Şu anda işlerimiz yolunda ve umduğumu buldum" diye ekledi. Çaykara, mühendislik alışkanlıklarını işinde de kullanmaya devam ettiğini söyledi. "Kavurma yaparken mühendislikten kalma alışkanlıklarım var. Tezgahımı şeffaf hale getirdim, tamamen açık çalışıyorum. Yaptığım yemeklerde mühendislik izleri taşıyorum. Bu sayede her gün yediğiniz kavurma, bir önceki günle aynı kaliteyi taşıyor" dedi. İyi kavurmanın sırrının etin hayvanın kendi yağında ve kısık ateşte pişirilmesinde yattığını belirten Çaykara, "Kavurma yaparken etin doğru kısmını seçmek çok önemli. Kıymalık etle kavurma yapmak lezzetli olmaz. En iyi kavurma, kısık ateşte, hayvanın kendi yağıyla pişen kavurmadır" şeklinde konuştu.

Kaynak: iha