Sivas'ta kuraklık endişesi ürkütücü boyutlara ulaştı. Ocak ayının ardından Şubat ayını da yağışsız kapatmaya hazırlanan şehirde, küresel ısınma ve mevsim değişikliklerinin etkisi net bir şekilde görülüyor.

2023 Haziran ayından beri Sivas'ı etkileyen küresel ısınma ve mevsim değişikliği, Şubat ayında da etkisini sürdürüyor. Ocak ayını tarihinin en sıcak Ocak ayı olarak geçiren şehir, Şubat ayını da tarihinin en sıcak Şubat ayı olarak geçirme yolunda. Beklenen kar yağışının gerçekleşmemesi ve yağış azlığı, havaların sıcaklığıyla birleşince kuraklık tehlikesini de artırıyor.

Sivas’ta Milli Yas Nedeniyle Bayraklar Yarıya İndirildi Sivas’ta Milli Yas Nedeniyle Bayraklar Yarıya İndirildi

Uzmanlar, Mart ve Nisan aylarının da yağışsız geçmesi durumunda Sivas'ın yaz aylarında ciddi bir kuraklık sorunu yaşayabileceği uyarısında bulunuyor. Bu durum, tarımsal üretimi, su kaynaklarını ve şehirdeki yaşamın birçok alanını olumsuz etkileyebilir.

Sivas'ta kuraklık tehdidine karşı acil önlemler alınması gerekiyor. Uzmanlar yetkililerin vatandaşları su tasarrufunun teşvik etmesi yönünde uyarılarda bulunuyorlar. Aynı zamanda yetkililerin kuraklığa dayanıklı bitkileri tercih etmesi ve tarımda bu yönde vatandaşların teşvik edilmesi gerektiğini de vurguluyorlar. Şehirdeki sulama sistemlerinin modernize edilmesi gibi ve birçok alanda da gerçekçi adımlar atılarak kuraklık felaketi ile bir nebze de olsa mücadele edilebileceğini savunuyorlar.

Editör: Memleket Sivas Gazetesi