Daha önce de su kaynaklarımızın tükendiğini, tüketim konusunda dikkatli olmamız gerektiğini detaylı olarak anlatmıştım ancak son günlerde yağan yağmur ve kar sonucu ülkemizde bir rehavete kapılma görülüyorum. Oysa ki rahatlamamızı gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değil çünkü yağan kar veya yağmurlar o kadar az ki...

          Uzmanlar su kaynaklarımızın artması için tüketimin en aza indirgenmesi gerektiğini ayrıca en az beş yıl üst üste aşırı yağış olması gerektiğini savunuyorlar. Olağandan daha fazla kar yağışı olacak, beş sene boyunca su kaynakları dolacak ve bu esnada biz insanoğlu har vurup harman savurmayacağız. Bugün ki durumumuza bakınca bu tablo bana imkansız gibi görünüyor. Daha hala su tüketimi konusunda son derece bilinçsiz insanlar mevcut, hala su konusunda alternatif kaynaklar bulabileceklerine inananlar var. Oysa ki suyun yerine alternatif konacak herhangi bir şey yok. Su üretilen bir şey değil. Üretilemeyen, sınırlı “doğal” bir kaynak... Hal böyleyken son derece dikkatli davranmamız gerekiyor.

          Dünyaca büyük firmalar su tüketimlerini azaltmak için komple tesislerini değiştirmeye başladılar çünkü eğer su tükenirse kendileri de komple tükenecekler. Bunu görüp son yıllar içerisinde hızlı bir dönüşüme geçmeye başladılar. Bir kola firması dünya üzerindeki bütün fabrikalarını değiştirmeye başladı sırf su tüketimi azalsın diye... Bizlerde en azından evimize, işimizde suyumuzu israf etmeyecek yöntemler bulmalı ve uygulamalıyız. Bu kötü gidişat ile filmlerde ki gibi hepimiz yağmur ve kar duasına çıkacağız diye düşünüyorum.