Minik ressamlar 4 Eylül Sivas Kongresi Etkinliklerine hazırlanıyor.

 

Sivas Ressamlar Derneği 4 Eylül Sivas Kongresinin 97. Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında Sivas’ın kültürünü anlatan resimlerin bulunduğu yağlı boya resim sergisi açacak.

 

Düzenleyecekleri sergi hakkında bilgi veren Sivas Ressamlar Derneği Başkanı Arif Sayar,

küçük öğrencileri ile 4 Eylül şenliklerine hazırlandıklarını belirterek; “Onlar geleceğin ressamları. 4 Eylül için küçük öğrencilerimiz hayallerini tuvallere yansıttılar. Ama biz kendimiz hem Sivas kültürünü hem kendi ana dolu kültürümüzü, buharlı trenleri vs. çalıştık. Her yıl olduğu gibi yine bu 4 Eylül’de de halkımıza Sivas’ın sanatını tanıtma çalışacağız” dedi.

 

Minik ressamlardan Picasso örnekleri

 

4 Eylül için hazırladıkları resimlerde Picasso türü resimlerin olduğunu belirten Sayar şöyle konuştu: “Bunları çocuklarımız kendileri seçerek beğenip yaptılar. Daha doğrusu biz kendi beğenilerine bıraktık. Çünkü önce çocukların bu işi severek yapmaları lazım. Daha sonra resmin özünü anladıklarında, aşık oldukların da zaten kendi yollarını kendileri çizecektirler.”

 

Sergide yaklaşık 75 resim yer alacak

 

“4 Eylül için küçük öğrencilerimizin eğer yetiştirebilirsek sergide 10-15 arası resimleri yer alacak” diyen dernek başkanı Sayar “Sivas Ressamlar Derneği sanatçıları olarak bizlerin de altmış tane resmimiz yer alacak. Sergimiz valiliğimizin emrinde açılacak. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde 3 Eylül tarihinde saat 13:00’de sergimizin açılışı yapılacak. 4 Eylül akşamına kadar sergi gezilebilecek. Tüm halkımızı sergimize davet ediyoruz. Ayrıca tüm il yöneticilerimizin de sanata destek vermelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.