KAYSERİ/SİVAS (AA) - Kayseri ve Sivas'ta kültür sanat etkinlikleri çeşitli programlarla devam edecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin etkinlikleri çerçevesinde şair, yazar Cahit Zarifoğlu'nun yazdığı, Osman Doğan'ın yönettiği "Motorlu Kuş" adlı müzikli çocuk oyunu Külliyen Tiyatro tarafından sahnelenecek. Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'ndaki oyun, 19 Kasım'da saat 12.00 ve 15.00'te ücretsiz izlenebilecek.

Anton Çehov'un kısa hikayelerinden olan "Sevgili Doktor" adlı oyun ise 19 Kasım akşamı tiyatroseverlerle buluşacak. Tiyatro Lika tarafından tek perde olarak sahnelenecek oyun, insan hakları, sınıfsal ayırım, sömürü, ezen, ezilen ilişkileri ile sistem sorununa mizahi bir dille yaklaşıyor. Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'ndaki oyun, saat 19.30'da ücretsiz izlenebilecek.

Tiyatro Lika'nın çocuklar için hazırladığı müzikli oyun "Zümrüd-ü Anka" ise 20 Kasım'da çocuk tiyatroseverlerle buluşacak. Oyun, Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'nda saat 12.00 ve 15.00'te sahnelenecek.

- Sivas

Sivas Devlet Tiyatrosu, Nobel Edebiyat Ödülü sahibi İngiliz oyun yazarı, tiyatro yönetmeni ve aktörü Harold Pinter’in beğenilen eseri “Git Gel Dolap” adlı oyunu sahneleyecek. Ergun Sav'ın Türkçeye çevirdiği ve Nesimi Kaygusuz'un yönetmenliği üstlendiği oyunda Can Atak ve Onur Kayabaşı rol alıyor.

Ben ve Gus'un aldıkları emirle kendilerine verilen adrese gelmeleriyle başlayan oyunun konusu şöyle:

"Her zamanki görevlerini yaptıkları yerlerden farklı bir yerdir burası. İmha edecekleri insanı beklemeye başlarlar. Sorular, susuşlar, iletişim ve iletişimsizlik kol kola girdiğinde bulmaca başlar. Ortada bir tuhaflık vardır ve Gus bulmacayı çözmeye başladıkça komedi, yerini gerilime bırakmaya başlar. Gus’ın soruları artıkça üst kattakilerin istekleri de artmaya başlar. Kocaman bir bulmacanın içinde küçücük kalmışlardır."

Oyun, bugün ve yarın saat 19.30'da, 19 Kasım Cumartesi ise 14.00 ve 19.30 saatlerinde izleyiciyle buluşacak.