MEHMET TIRPAN

Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Gök Medrese Vakıf Müzesi'ni yaz aylarından günlük bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Gök Medrese Vakıf Müzesi olarak günümüzde hizmet veren Gök Medrese’ye ilginin bir hayli fazla olmasından dolayı memnun olduklarını da aktaran Bölge Müdürü Cemal Karaca, Gök Medrese’nin Sivas’ın yüzük kaşı olduğunun altını çizdi.

BİR ÇOK TARİHİ ÖNEME SAHİP ESERLER MÜZEDE SERGİLENİYOR

Üzerindeki gök mavisi ve turkuaz renkli çinilerinin yoğunluğu sebebiyle Gök Medrese adını alan ve içerisinde Türklerden dünyaya yayılan el sanatlarından biri olan halı, kilim ve Sivas halısının da sergilendiği müzede tarihi çok eski yıllara dayanan halı ve kilim örneklerini de incelemek mümkün olabiliyor. Bünyesinde geçmişe dönemlere ait el yazmaları, tarihi ahşap eserler, birbirinden farklı çini parçalar, kandiller, buhurdan, mum makası çeşitleri, şamdan, hat levhaları ve dönem kıyafetlerinin de sergilendiği müzeyi Sivas’a gelen yerli ve yabancı turistlerin gezmesini ve tarihi eşyaları incelemesini öneririz. El yazmaları bölümünde yer alan kitaplar ve birbirinden değerli el yazması Kur-an’ı Kerimleri görerek inceleyen kişiler ise adeta geçmişe yolculuk yaptırıyor. Yine UNESCO Dünya Miras Listesi'ne de alınan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası’na da müze içerisinde geniş yer verilerek tanıtılıyor. Selçuklu mimarisinin gizemini taşıyan eşsiz yapısı ile kuruluş dönemine ait eserlerin yer verildiği Gök Medrese’ye önümüzdeki süreçte ilginin daha da artacağı tahmin ediliyor.