HANİFE KANAT

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi, Müzik Bölümü Dekanı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Bulut ve öğrencileri 11 Mayıs Çarşamba günü saat 16:30’da Kültür Merkezi Kadı Burhanettin Salonunda Türk Sanat Müziği Eğitim Konseri 2 isimli konser verecek. İlk konserden çok güzel geri dönüşler aldıklarını belirten Mustafa Hilmi Bulut verecekleri eğitim konseri ile ilgili bilgiler verdi.

Öğrencilerin geleneksel müzikten uzaklaşmalarını istemediklerini aktaran Bulut; “Öğrencilerimizi uygulama alanına yönlendirmeye ve geleneksel müziklerimizi unutmamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Geleneksel müziklerimizide söylemelerini istiyoruz. nitekim vereceğimiz konserde seslendirilecek olan eserler 100-150 yıllık eserler. Sanatın her türünü öğrencilerimize aşılamak bizim görevlerimiz arasında.” açıklamasını yaptı.

Verilecek olan konserin amacından bahseden Bulut; “Öğrencilerimizin her tür müziğe aşina olmasını sağlamak dışında isteklerimizden bir taneside Tarihsel Türk Makamı müziğini güncel ve popüler hale getirmek.” dedi.

Programın aynı zamanda sunuculuğunu yapacak olan Bulut; “İlk konserimizde çok güzel geri dönüşler aldık. Eğitimin yanı sıra öğrencilerimizle böyle aktiviteler yapmak bizi çok mutlu ediyor.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.