HANİFE KANAT

21 Haziran Dünya Müzik Günü hasebiyle, Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık açıklamalarda bulundu.

58 yıldır müzik camiasına hizmet ettiğini vurgulayarak konuşmasına başlayan Ayık; “Müzik tüm kültürlerin anadilidir. İnsanları hem birleştirir hemde farklılıklarını ortaya koyma gibi bir etkisi vardır. Müzik ne kadar evrensel olsada insanın kendi anlamlarını ortaya koymasını sağlar. Mesela bizim kendi kültürümüzde; tarihten gelen sözler, nameler, ağıtlar, methiyeler, türküler var. Ağlatan, güldüren, oynatan, hikayelere konu olan kahramanlıklarımızı anlatan ve bunu müzik ile birleştiren, insanlara yol gösteren ve milli, manevi duygular yaşatan çok önemli bir kültür ve yaşam tarzıdır müzik.” açıklamasını yaptı.

Müziğin evrenselliğine değinen Ayık; “Müziğin her millete ait olan bir yanı vardır. Bu da o milletlerin, toplulukların ve kavimlerin yaşam tarzını yansıtmaktadır. Müziğin her türlüsünün kendine has bir tarzı vardır. Müzik ruhun gıdasıdır diye bir söz ve bu söz doğrudur, çağımızda müzik ile tedaviler yapılmaktadır.” dedi.

Son olarak Dünya Müzik Günü'nü kutlayan Ayık; “Biz Türk ve Müslüman bir toplum olduğumuz için bizim olmazsa olmazlarımız vardır ve bu da bizim ayrıcalığımızdır. Dünyadaki tüm müzik insanlarının gününü kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.