SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Salih Ayhan'a Ahilik Onur Ödülü verildiği bildirildi.

SESOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, SEBOB Başkanı Beşir Köksal, Ahilik Haftası'nda şehir dışında olması nedeniyle onur ödülünü alamayan Ayhan'a, düzenlenen törende onur ödülünü verdi. SESOB Yönetim Kurulu kararıyla Ayhan'a onur ödülü verdiklerini belirten Köksal, Ayhan'ın görevde bulunduğu süre içerisinde kente güzel hizmetlerde bulunduğunu ve ilin gelişmesi için başarılı çalışmalar yaptığını anlattı. Köksal, hizmetlerinden dolayı Ayhan'a teşekkür etti.

Ayhan da kendisine verilen onur ödülünün çok anlamlı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Beşir Köksal ve yönetimi bize Ahilik Onur Ödülü'nü layık görmüşler. Çok istememe rağmen törene katılamamıştım. Ülkemiz son dönemlerde sıkıntılar atlattı. Sivas’ta birlik ve beraberlik içerisinde başkanımla her gün meydanlardaydık. Bir devlet memuru olarak böyle bir hediye almam benim için çok önemli ve anlamlıdır. Ahilik Onur Ödülü'nden dolayı büyüğümüz, ağabeyimiz olan değerli başkanımız Beşir Köksal'a ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bu onur ödülünü ömür boyu saklayacağım."

Beşir Köksal, Ayhan'a cübbe ve kaftanını giydirdikten sonra plaket ve ahilik heykelini verdi.