MEHMET TIRPAN

‘Sivas için 700 Fikir 700 Proje’ kapsamında İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü ‘Müzede Dönüşen Hayaller’ projesi kapsamından atıklardan eşsiz eserler yapıldı. Boyanarak birleştirilen atıklardan konaklar, vazolar, değirmen, kıl çadırlar ve tarih evler yapıldı.

Yürütülen proje hakkında bilgiler veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca, atıkların günlük hayatımızda bir çok alanda değerlendirildiğini söyledi.

Yürüttükleri proje kapsamında ortaya çok güzel çalışmaların çıktığını aktaran Karaca, “Günlük hayatımızda kullandığımız atık diye çöpe attığımız kağıt, yumurta kabukları, yumurta kolileri, plastik şişeler vb. gibi atıklar işlenerek tarihimizi ve kültürümüzü, yansıtan objelere dönüştürdük. Proje kapsamında yapılan birbirinden güzel çalışmalar Arkeoloji Müzemizde sergilenmektedir.” dedi.

Bu proje ile gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutarak doğaya karşı daha bilinçli olmalarına destek verdiklerini belirten İl Müdürü Karaca, projede emeği geçenlere teşekkür etti.