HANİFE KANAT

Sivas’ta Halk Eğitim Merkezi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ‘Anadoludan Esintiler’ programının dördüncüsü düzenlendi. Programa Vali Yılmaz Şimşek ve il protokolü katıldı. Halkın da çok yoğun ilgi gösterdiği program izleyicilerinden tam not aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Baker; “Hayat boyu öğrenme haftası vesilesi ile hazırlamış olduğumuz, halk oyunları gösterilerimize hoşgeldiniz. Sivas denilince akla gelenlerden bir tanesi halk oyunlarıdır, bizde Halk Eğitim Merkezi olarak 2021-2022 eğitim öğretim yılında 74’ü okullarımızda olmak üzere toplam 113 Halk Oyunları Kursu açtık. Bugün bu kurslarımızdan 7 tanesini seçtik ve sizin beğeninize sunacağız, umarım hepiniz beğenirsiniz. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim.” açıklamasını yaptı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Baker’in konuşmasından sonra sahneye ilk olarak Adana ekibi çıktı. Daha sonrasında sırasıyla; Bitlis ekibi, Burdur ekibi, Antep ekibi, Kastamonu ekibi, Sivas ekibi sahne aldı. Büyük beğeni toplayan gösteri Vali Yılmaz Şimşek’in; “Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum ve emeği geçen herkesin emeğine sağlık.” konuşması ile son buldu.