SİVAS (AA) - Sivas Kongresi'nin 97. yıl dönümü kutlamaları kapsamında 5'incisi düzenlenecek Sivas Kitap Günleri, 29 Ağustos'ta kitapseverlerle buluşacak.

Vali Davut Gül, tarihi Buruciye Medresesi'nde düzenlenen basın toplantısında, 4 Eylül etkinlikleri kapsamında düzenlenen kitap fuarı dışındaki birçok programın terör olayları nedeniyle iptal edildiğini söyledi.

Kent meydanında açılacak fuara, 140 yayınevinin katılacağını kaydeden Gül, "4 Eylül etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek konser ve benzeri etkinlikler iptal edildi. Ülkemizin içinden geçtiği zor dönemler nedeniyle konserleri iptal ettik. Fakat kitap günleri Sivas'ta giderek bir marka değeri kazandı. Terörden kurtulmamız için kitap okunması ve satılmasını teşvik etmemiz lazım." dedi.

Gül, bu yılın kentte "Kadı Burhaneddin Yılı" ilan edildiğini ve kitap fuarını da onun anısına düzenlendiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Etkinliğimiz 7 günlük ama arkasında 70 günlük emek var. Bankalarımızın sponsorluğunda çocuklarımıza 10 bin kumbara dağıtacağız. Çocuklar kendi harçlıklarını biriktirecekler ve kendi kitaplarını kendileri satın alacak. Çocuk kitaba para harcandığını öğrenecek. Ayrıca kitap kumbaramız olacak. Burada biriken kitaplar da cezaevindeki mahkumlara gönderilecek."

Sivas Kitap Günleri'nin, "Sivas Ellerinde Kitap Okunur" ve "Her Kitap Yeni Bir Yolculuktur" sloganlarıyla gerçekleştirileceğini belirten Gül, 150'nin üzerinde söyleşi, şiir dinletisi, imza günü gibi programların da yapılacağını bildirdi.