Konya Sanayi Odası (KSO), InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) iş birliği ile ‘TUSAŞ Yan Sanayi Çalıştayı’ düzenlendi. Çalıştayda, Konya'nın savunma sanayindeki potansiyeli ele alındı ve TUSAŞ'ın tedarik zinciri için neler beklediği paylaşıldı.

AK Parti Sivas 8. Olağan İl Genel Kongresi’nde Abdullah Güler’den Kalkınma ve Birlik Mesajları AK Parti Sivas 8. Olağan İl Genel Kongresi’nde Abdullah Güler’den Kalkınma ve Birlik Mesajları

Konya Savunma Sanayinde Öncü:

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, yaptığı konuşmada Konya'nın makine, otomotiv, döküm, savunma sanayi ve araç üstü ekipman gibi metal sektörlerinde Türkiye'nin öncü şehirleri arasında yer aldığını vurguladı. Büyükeğen, Konya'nın savunma sanayinde de önemli başarılara imza attığını ve Türkiye'nin 4. büyük savunma sanayi ihracatçısı olduğunu söyledi.

TUSAŞ'a Tam Destek:

Büyükeğen, Konyalı sanayicilerin TUSAŞ'ın projelerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarının altını çizdi. Başkan Büyükeğen, "TUSAŞ'ın geliştirdiği taarruz helikopteri, insansız hava araçları ve Milli Muharip Uçağımız KAAN bunlardan sadece birkaçı. Konyalı sanayiciler olarak biz, TUSAŞ'ın bu projelerine ve diğer tüm projelerine her türlü desteği vermeye, TUSAŞ ile yeni iş birlikleri geliştirmeye hazırız" dedi.

TUSAŞ Konya'da Kümelenme Hedefliyor:

TUSAŞ Sanayileşme Direktörü Mehmet Şahan ise TUSAŞ'ın çalışma alanları ve tedarik zinciri hakkında bilgiler verdi. Şahan, TUSAŞ'ın Konya'da bir tedarikçi kümelenme oluşturmayı hedeflediğini ve bu sayede savunma sanayinde önemli bir atılım yapmayı planladıklarını ifade etti. Şahan, "Havacılık ve savunma ileri teknoloji üretim isteyen bir alan. Yüksek kalite isteyen işler ve sertifikasyon zorunluluğu var. Biz ülkenin topyekun bu seviyede yer almasını istiyoruz. Bu hem stratejik ürünlerin üretimi hem de istihdam için çok önemli. Bunun için de çeşitli illerde kümelenmeler meydana getiriyoruz. Konya'da da bir kümelenme meydana getirip, çalışmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: iha