Konya'da Korkunç Kaza: Hafif Ticari Araç Şarampole Yuvarlandı! Konya'da Korkunç Kaza: Hafif Ticari Araç Şarampole Yuvarlandı!

Kış aylarının vazgeçilmez doğal şifa kaynağı olan ıhlamur, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı etkili bir destek sunuyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve soğuk algınlığına iyi gelmesi ile bilinen ıhlamur, kış mevsiminde en çok tercih edilen bitkiler arasında yer alıyor. İçeriğindeki antioksidan ve rahatlatıcı bileşenler sayesinde hem hastalıklara karşı koruma sağlıyor hem de stresin azaltılmasına yardımcı oluyor.

Kış aylarının etkileriyle birlikte vatandaşlar, ıhlamura yönelerek doğal bir şifa kaynağından faydalanıyor. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Ayşen Çebiç, ıhlamurun özellikle kış mevsiminde çok tüketilen bir bitki olduğunu belirterek, "Ihlamur, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara çok iyi gelmektedir. Çocuk, yetişkin, yaşlı herkesin kullanımına uygun bir bitki olduğu için tercih ediliyor" dedi. Ihlamurun iki çeşidi olduğunu ifade eden Çebiç, çiçek ıhlamurunun içerdiği ekstraktlı yağlar nedeniyle daha fazla tercih edilmesini öneriyor. Ayrıca, ıhlamurun aşırı tüketilmemesi gerektiğine dikkat çeken Çebiç, "Günde 3 bardağı geçmemesi önemlidir. Fazlası su kaybına yol açarak ishal riski oluşturabilir" dedi.

Çebiç, ıhlamurun demleme yöntemine dair de önemli bilgiler verdi. "Ihlamur 5 dakika demlendikten sonra ılık ya da sıcak şekilde tüketilebilir. Sıcak tüketildiğinde vücuttan toksinler ve ağır kimyasallar atılabilir," diyen Çebiç, ıhlamurun balla tüketilmesinin daha faydalı olduğunu belirtti. "Ihlamur sade içilemezse şeker yerine bal kullanılması önerilir. Bal, bitkinin özünü kaçırmaz ve mide hassasiyetine, reflüye ve şeker hastalığına iyi gelir," şeklinde konuştu.

Ayrıca, ıhlamurun doğru kaynatılmasının önemine değinen Çebiç, defalarca kaynatılan ıhlamurun faydalı olmayacağını söyledi. "Defalarca kaynatılan ıhlamurun vücuda hiçbir faydası olmaz. Ihlamur, yalnızca tek seferde kaynatılmalı ve demlenerek içilmelidir," dedi. Çebiç, iki farklı demleme yöntemi önererek, birincisinin kaynamış suya bir tutam ıhlamur atılarak 10 dakika demlenmesi, ikincisinin ise ıhlamurun 5 dakika kaynatılarak sıcak içilmesi olduğunu belirtti.

Kaynak: iha