Kırşehir Belediyesi, kaçak yapılaşma ile mücadele ederken, belediye binası alanının tapuda "kerpiç ev" olarak göründüğü ortaya çıktı. Yapı kullanım izin belgesinin bulunmadığı ve tapu dairesine başvurulmadığı iddiaları, kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

Erzurum Güne Kırağı ve Sis ile Uyandı Erzurum Güne Kırağı ve Sis ile Uyandı

Belediye binası alanının tapu sorgulama kayıtlarında "kerpiç ev" olarak geçmesi, vatandaşları hayrete düşürdü. Metin Polat isimli bir vatandaş, "Böyle bir şeyin olma imkanı yok. Yılların binası, inanamadım böyle bir olaya, çok şaşırdım. Kırşehir için söylenecek bir şey yok" dedi. Bir diğer vatandaş Nusrettin Kılıç ise, eski yapıların kerpiç olduğunu ama böyle bir binanın nasıl o halde kaldığını anlamadığını ifade etti.

Kırşehir Belediyesi, 1870 yılında kurulan 150 yıllık köklü bir belediye olarak biliniyor. Ancak vatandaşların yaptıkları parsel sorgulamalarında, belediye binasının "ana taşınmaz" ve "kerpiç ev" olarak kaydedilmesi, binanın geleceği hakkında soru işaretleri oluşturuyor.

Aynı zamanda, bölgede bulunan Kırşehir Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi Okulu’nun da kayıtlarda "kargir cephane deposu ve arsası" olarak görünmesi dikkat çekiyor. Ayrıca, Kırşehir Belediyesi’nin otopark alanına dönüştürdüğü bölgenin de tapuda "kerpiç ev" ve "arsa" olarak yer aldığı bildirildi.

Kaynak: iha