MEHMET TIRPAN
Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce, imarla ilgili konularda söylenen sözlerin göz ardı edildiğini, kanunların kişiye göre değil, herkes için eşit olması gerektiğini savundu.
İlimizde yapılan imar planlarının şehrimizin en az 50 yıllık tarihini etkileyecek şekilde düzenlendiğini bir çok bölgede ise halen 1950’lilerin imar planlarının günümüzde uygulandığını vurgulayan Başkan İnce, “Şehirde bu işlere kafa yoran ve bu işleri önemseyen insan sayısı belli zaten. Eleştirilerden insanların rahatsız olmaması lazım aksine eleştirilere kulak verilmesi lazım. Bu durum sadece imar için değil diğer konular içinde geçerli. Eleştiri yapan İnsanlar teknik konuşur ve var olanı söyler. Keşke bu sözler bir karşılık bulsa.” dedi.
Ortaya atılan fikirlerin ve eleştirilerin göz önünde bulundurulması halinde şehrin her anlamda ciddi anlamda rahatlayacağını aktaran Başkan İnce, “Hangi iş olursa olsun o işi ehlinin yapmasında ciddi fayda var. Sivas Belediyesi ve alt kurumları için yapılan tüm kanunsuzlukları mubah gören anlayışı kabul etmiyoruz. Türk halkının iki hassas ruhu var. Bunlardan bir tanesi milliyetçilik ruhu diğeri dini öğelerimiz. Bu iki konu çok hassas olduğu için belki anlamadan dinlemeden fevri hareketler yapabiliyoruz. Eski Numune Hastanesi’nin yıkılmaması içinde bir çok kişi mücadele etti ancak mücadele eden kesim hep din karşıtı, cami karşıtı gibi lanse edildi. Yürütmeyi durdurma kararı alacağımıza 1 hafta kala apar topar hastanenin yarısı yıkıldı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı hastanenin yarısı 1 haftada yıkılmış oldu. Ne yazık ki bu sefer Halk Eğitim Merkezi ve Kızılırmak İÖO yıkıldı. Her şeyin kendi içerisinde bir değeri var. Hukuk mücadelemiz devam ederken merkez camisinin yapımına karar verildi. İlk etap da caminin yapımına ruhsatsız şekilde başlandı. Kanun önünde herkes eşit olmalıdır. Şehrin ortasında bina yapan ile şehrin dışında bina yapanlar aynı kurallara haiz olmalıdır. Belediyenin kendi hazırlamış olduğu dini ibadetlerle ilgili plan notlarında yapılan ibadet tesislerinin yoldan 5 metre geride yapılması diye plan notu var ancak şuan yapımı devam eden cami yola sıfır yapılıyor. Diyanetin kendi yönetmeliğinde ve plan notlarında camilerin altları iş yeri olamaz diye ibaresi var. Her ne kadar cami karşıtı gibi gözüksem de caminin altına ticaret merkezi yapılması caiz değildir. Camilerin bir yapılış amacının olması lazım. Ama ne yazık ki bu cami siyasi bir iradenin sonucu yapılan bir camidir. Bir cami yapılsın da nasıl yapılırsa yapılsın mantığı doğru değil. Bin kişilik cami yapılıyor altında otopark yoktu sonradan eklediler. Sığınak yoktu sığınak yaptılar. Sağlık Merkezi'nin de bodrum katında olmayacağına kanat getirdiler. Yani bir ibadethanenin içerisinde, sağlık merkezi, ticaret hane ve eğitim merkezi olmaz. Bu konuda işin doğrusunu konuşan ne yazık ki olmadı. Yalaşık olarak 700-800 Milyon TL maliyetle cami inşaatı tamamlanacak. Gönül isterdi ki herkesin ortak kanaati ile bir yapı yapılsa idi. İlla kente cami yapılması gerekiyorsa eski stadyumun bulunduğu bölgeye de bin kişilik cami yapılabilirdi. YHT gelmesi ile birlikte bölgede ciddi bir insan yoğunluğu olacağı aşikardı. Günümüzde ise geçmişten ders çıkarıp gelecekte aynı hatalara düşmememiz lazım. Sivas’ımızı hak ettiği değer ve güzelliğe ulaştırmak için karıncalar gibi çalışıyor devler gibi hizmet etmek için emaneti alacağımız günü bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
"Keşke sözler karşılık bulsa"
Yorumlar