Kayseri’de balıkçılık yapan Ali Akçakaya, 1 Eylül itibarıyla açılan balık sezonunun palamut bolluğu ile başladığını duyurdu. Av yasağının kalkmasının ardından balıkların tezgahlarda yerini almasıyla, bu yıl balık sezonunun geçen yıla göre daha verimli olduğunu belirten Akçakaya, palamutun sezon başlangıcında güzel bir görüntü sunduğunu ifade etti.
Akçakaya, “Bu sene denizlerimiz geçen seneye göre biraz daha verimli. Güzel bir sezon geçmesini diliyoruz. Başlangıç olarak palamut güzel bir görüntü verdi. İnşallah devamı gelir diye bekliyoruz” dedi. Palamut balığının diğer balıklardan ayıran özelliklerine de değinen Akçakaya, palamutun fazla su ile yıkanmaması gerektiğini, sıcak su kullanımının balığın hassas yapısını etkileyebileceğini belirtti. Ayrıca, palamut balığının yumuşak etli olduğunu ve bu durumun bayat olduğu anlamına gelmediğini vurguladı.
Balık fiyatlarına dair bilgi veren Akçakaya, “300-350 gram ağırlığındaki palamutlar şu anda 40 TL’den satılıyor. 600-700 gramlık daha büyük boydaki palamutlar ise tane fiyatı 70 TL olarak satılmakta. Palamut balığı genellikle tane olarak satıldığından, bazı müşteriler kilo fiyatı olarak algılayabiliyor. Bu durumun etiketlere dikkat edilmemesinden kaynaklanabileceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.