Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri'nin UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yenilikçi Şehirler Ağı Ulusal Listesi’nde yer almasıyla birlikte gastronomi turizmine yönelik projelerin hız kesmeden sürdüğünü açıkladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini sergileyerek, kentin zengin mutfağını dünyaya tanıtmaya kararlı.
Başkan Büyükkılıç, gastronomi turizmine dair yapılan çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, Kayseri'nin uluslararası alanda gastronomi şehri olarak tanınmasını hedeflediklerini belirtti. “Gastronomi Çalıştayı ve Gastronomi Günleri düzenleyerek, Kayseri’de hem etkinlikler gerçekleştirmeyi hem de bu alanda güçlü bir altyapı oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.
Projelerin hızla devam ettiğini vurgulayan Büyükkılıç, özellikle Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde yapımı neredeyse tamamlanan Mutfak Sanatları Merkezi’nin Kayseri gastronomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. “6 bin metrekare kapalı alanı olan merkezde, yeme-içme mekânları ve gastronomiye özgü atölyeler yer alacak. UNESCO’nun Yenilikçi Şehirler Ağı Listesi’nde yer aldık ve bunu kalıcı kılmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye ekledi.
Ayrıca, Kayseri Üniversitesi’nin bu alanda aldığı ödüllerle kentin adını duyurduğunu, Kayseri’nin coğrafi işaretli 30’a yakın ürünü olduğunu ve bu ürünlerin tanıtımında Valilik ile belediyelerin iş birliği içinde önemli adımlar attığını belirtti.
Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin farklı tatların ve medeniyetlerin zenginliği ile gastronomi alanında Türkiye’deki öncü şehirlerden biri olduğunu sözlerine ekledi.