Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kayseri Gastronomi Günleri, 10 Ekim Perşembe gününe kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek. Etkinlikte, vatandaşlara toplamda 1 ton sucuk döner dağıtıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleşen organizasyona, 57 yerel işletme, 9 ilçe belediyesi ve çeşitli odalar ile büyükşehir belediyesi birimlerinden oluşan toplam 100 çadır katıldı. Katılımın yoğun olduğu etkinliğin ikinci gününde, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da usta önlüğünü giyerek döner kesti.

“Kayseri Daha Fazlasını Hak Ediyor”

Açılışta konuşan Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin potansiyeline dikkat çekerek, “İnşallah bu anlayış içerisinde birliği, beraberliği ve dayanışmayı sağlayarak, Kayseri Gastronomi Günleri’ni daha da ileriye taşıyacağız” dedi. Kayseri’nin yeme-içme kültürünün zenginliğine vurgu yapan Büyükkılıç, “Kayseri denince akla sucuk gelir, pastırma gelir, mantı gelir ama bir numara sucuktur” ifadesini kullandı.

Büyükkılıç, etkinliklerin şehrin tanıtımına katkı sağladığını belirterek, “Kayseri altın çağını yaşıyor. Hep beraber bu önemli dönemi idrak ediyoruz” şeklinde konuştu. Ayrıca, şehrin dışarıdan gelen şeflerine ve etkinlikte katkı sağlayan lokanta ve pastacı odası başkanına teşekkür etti.

Yoğun Katılım ve Lezzetli İkramlar

BİK Genel Müdürü Erkılınç, Resmî Reklamların Ödemeleri Konusunda Açıklamalarda Bulundu BİK Genel Müdürü Erkılınç, Resmî Reklamların Ödemeleri Konusunda Açıklamalarda Bulundu

Kayseri Gastronomi Günleri, geçen yıl tek kazanda pişirilen bir ton mantının ardından bu yıl 1 ton sucuk döner ile katılımcılara lezzetli ikramlar sunuyor. Başkan Büyükkılıç, etkinlik alanının oldukça canlı olduğunu belirterek, “Bu yıl beklentimizin çok üzerinde bir katılım var. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: iha