Sivas Haberleri
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6858 %0.21
39,8372 %0.03
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Ara
Sivas Memleket Yerel Kadir Canpolat: "İki devletli bir çözüm deme hakkına ancak Erdoğan sahip olabilir"

Kadir Canpolat: "İki devletli bir çözüm deme hakkına ancak Erdoğan sahip olabilir"

OSMANLI OCAKLARI GENEL BAŞKANI KADİR CANPOLAT, İSRAİL'İN GAZZE'YE YÖNELİK DÜZENLEDİĞİ SALDIRILARA İLİŞKİN, "İKİ DEVLETLİ BİR ÇÖZÜM DEME HAKKINA ANCAK ERDOĞAN SAHİP OLABİLİR" DEDİ.

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırılara ilişkin, "İki devletli bir çözüm deme hakkına ancak Erdoğan sahip olabilir" dedi.

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Canpolat, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail’in terör örgütü mantığıyla hareket ettiğini ve merhametten anlamadığını kaydederek, devletleşme çabasını çocukları öldürüp hastane bombalayarak yaptığını vurguladı.

"Böyle vahşi bir terör örgütünün devlet olması dünyaya barışı getirmez" diyen Canpolat, İsrail’in dünyaya istikrar sağlamayacağını, aksine terör devletleri haline getirebileceğini belirterek, "Çünkü İsrail bir terör devleti olarak başkalarına da örnek doğurur. İsrail’in devlet olması asla kabul edilebilir bir durum değildir. Bu dünya barışı için böyledir. Bu bir başka terör devletlerinin de habercisi anlamına gelir. Terör örgütü İsrail devletleşirse yarın Çin’in, Rusya’nın, Türkiye’nin, Amerika’nın ve İngiltere’nin başına musallat olan terör yapılarının da bir bir devlet kurmasına imkan sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Filistin’in gerçek bir devlet olduğuna, ancak İsrail’in devlet olarak kabul edilemeyeceğine vurgu yapan Canpolat, şöyle devam etti:

"İki devletli bir çözüm deme hakkına ancak Erdoğan sahip olabilir. Bizim sesimiz ancak ona çıkmaz ama ondan başka kim iki devletli bir çözüm diyecek olursa biz asla böyle bir çözüme evet demeyeceğiz. Osmanlı Ocakları ve kurmuş olduğu Ocak Partisi iki devlete her zaman karşı gelecektir. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde onun güven ve politikalarında iki devletli bir çözüm onun sağduyu ve insani dahi vicdani uygulamalarıyla onun güvencesi ile onun tecrübesiyle onun istikametiyle ancak iki devletli çözüm önerisi desteklenebilir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *