Lübnan'da İletişim Cihazları Patlatıldı: 3 Ölü, Yüzlerce Yaralı Lübnan'da İletişim Cihazları Patlatıldı: 3 Ölü, Yüzlerce Yaralı

Daily Telegraph'ın aktardığına göre, Danimarkalı bilim insanlarının yaptığı bir araştırma, kadınların kriz zamanlarında erkeklere oranla hayatta kalmaya daha meyilli olduğunu ortaya koydu. Araştırma, yaşam koşullarının zorlaştığı kıtlık, salgın gibi kriz dönemlerinde kadınların daha uzun yaşadığını gösterdi. Örneğin, İrlanda'da yaşanan patates kıtlığı sırasında kadınların yaşam süresinin, erkeklere göre daha uzun olduğu belirlendi. Benzer şekilde, İsveç ve Ukrayna'daki kıtlık felaketlerinde de kadınların erkeklere göre daha uzun yaşadığı tespit edildi.

Araştırmacılar, bu farklılığın nedenlerini biyolojik faktörlere dayandırdı. Kadınların östrojen hormonunun antienflamatuvar özellik gösterdiği ve vücuttaki damar yolu sistemini koruduğu belirtildi. Ayrıca, kadınların metabolizma hızlarının daha yavaş olduğu ve bağışıklık sistemlerinin güçlü olduğu ifade edildi. Evrim teorisyenlerine göre, kadınların doğum yapabilmek için en az dokuz ay hayatta kalmaları gerektiği için bağışıklık sistemleri güçleniyor.

Dikkat çeken diğer bir neden ise erkeklerin kadınlara göre daha hassas olması ve zorluklar karşısında daha çabuk pes etmesi olarak görülüyor.

Araştırmacılar, kültürel ve sosyal farklılıkların yanı sıra biyolojik faktörlerin de kadınların kriz zamanlarında daha dayanıklı olmalarını açıkladığını belirtti. Bu bulgular, kadınların yaşam mücadelesinde daha kararlı olduklarını ve daha uzun süre hayata tutunmayı tercih ettiklerini gösteriyor.

Editör: Memleket Sivas Gazetesi