Adamlıkta olgunlaşmak başka bir şeydir. Mektebi olmaz bu işin!..
            Maalesef dışımız içimizden çok renkli, çok süslü, çok çeşitli. Yatırımı içimizden daha çok dışımıza yaptığımız müddetçe, dışımızı içimize oranla daha çok önemsediğimiz müddetçe, iç dünyamızı zenginleştirmeyi önemsemeyip dışımızla dışarıya gösteriş sergilemeye devam ettiğimiz müddetçe şikayetçi olduğumuz hiçbir konu çözüme kavuşmayacaktır!..
            İmam cemaatinin, öğretmen öğrencisinin, aile reisi maiyetindekilerin, doktor hastasının, işveren işçisinin, amir memurunun, yöneten yönettiğinin, esnaf müşterisinin, yazar çizer okuyanının gönül dünyasına girmeyi başaramadığı müddetçe arzu ettiğimiz güzellikler, hoşnutluklar, örneklikler ortaya çıkması mümkün olmayacaktır. Her birimiz önce kendimizden başlayarak tersine giden birşeyleri düzüne çevirmek mecburiyetindeyiz!..
            Biz insanız. İnsan Allah(cc)’ ın yarattığı şaheser bir varlıktır. Allah(cc)böyle bir varlıktan güzel görüntüler, hoş kokular, anlamlı eylemler, düzgün söz fiil ve davranışlar bekler. Bizi yaratan Allah(cc)'ıninsanın yaptığı şeylereihtiyacı yokturama insanoğlununAllah'a ihtiyacı fazlasıyla vardır. Allah(cc)' lı hayat yaşamak demek anlamlı bir hayata kavuşmak demektir. Böylesi bir hayata kavuşmak için zengin olmayı beklemek, yaşlanmayı beklemek, yükselmeyi beklemek, sürprizler beklemek başlı başına yanlıştır. Doğru olan şey ise anı yaşamak ama anlamlı yaşamaktır. Kişi anlamlı bir hayatı arzuluyorsa ahlaklı ve amaçlı yaşamayı becerebilmelidir.
            Biliyorum insanlar arasına duvarlar örmek, mesafeler koymak, sınırlar çizmek,insanların birbirine yumruklarını sıkmasıhoş bir davranış değildir. Farkındayım ama öyle insanlar var ki ancak bu dilden anlıyor. Mayaları buna müsait. Kendi kendisiyle sorunları çözememiş, kendini medeni zannediyor ama bedevi, dindar geçiniyor ama kindar, kendini elit zannediyor ama etik değil, bu dünyada bir şeyler olmuşbir yerlere gelmişama ne oldum delisi olmuş.Bu madrabaztiplere bu saatten sonra verecek birşeyimiz olmaz. Bari bizden bir şeyler götürmesine müsaade etmemek gerekir!..
            İyi şeyleri pekiştirmekte kötü şeyleri değiştirmekte bizim elimizdedir!..
            İnsan ne oldum dememeli ne olacağım demelidir. Ya olduğu gibi görünmeli ya da göründüğü gibi olmalıdır. Allah(cc)çift yüzlü bir insan var etmiş ama çokyüzlü hatta yüzsüz bir kimse olmasını istememiştir.İnsanoğlu birsaniye sonrasına dahi hükmedemediği bir hayatıyaşarken fırıldak olmamalıdır.
            Kısaca; Erdemli bir hayat zenginbir hayattır. İnsana mutluluk verecek olan şey erdemli olmaktır.

            Konfüçyüs'ün Dediği gibi erdemli insanın üzerine titrediği şey karakteridir, Bayağı insanın üzerine titrediği şey ise makam mevki sahibi olmak ya da mal mülk edinmektir!”