İlk etapta 50 koyunla başladığı işine, kendi çabaları ve sevgisiyle hayvan sayısını 150'ye çıkaran Kuru, elde ettiği süt ve kuzularını satarak geçimini sürdürüyor.
İstanbul'un yoğun temposundan uzaklaşarak köyde hayvancılık yapmaya karar veren Zafer Kuru, kendi imkanlarıyla aldığı koyunlarıyla ilgilenmeyi sürdürüyor. Hayvanlarının sağlığı, doğumları ve genel bakımlarıyla bizzat ilgilenen Kuru, bu tutkusunu bir geçim kaynağına dönüştürmeyi başardı.
Zafer Kuru, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İstanbul’dan 3 yıl önce geldim, koyunculukla uğraşıyorum. 50 koyun ile bu işe başladım, sayıyı her geçen yıl artırdım. Geçimimi hayvancılıkla sağlıyorum. Koyunların her şeyiyle ben kendim ilgileniyorum. Hastalıklarıyla, doğumlarıyla kendim ilgileniyorum. Zor oluyor ama ekmek parası sonuçta, koyunlarla çocuk gibi ilgilenmek lazım. Koyunlar bereketli hayvanlar geldiğimde 50 taneydi, şimdi 150 koyuna çıkardım, rızkımızı kazanıyoruz. Köyümüzde doğa güzel, hastalık sıkıntı yok, bu işi herkese tavsiye ederim."
Zafer Kuru'nun özverisi ve köydeki doğal şartlardan duyduğu memnuniyetle geçimini sağlaması, köyde tarım ve hayvancılığın sürdürülebilir bir yaşam modeli olarak öne çıkmasını sağlıyor.