Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6756 %0.18
39,9524 %0.32
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM İsrafa dikkat çekti

İsrafa dikkat çekti

MEHMET TIRPAN

Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, 16 Ekim Dünya Gıda günü dolayısıyla açıklamalarda bulunarak gıdanın ve tarımın önemine değindi.

Dünya Gıda Günü’nün, her yıl 16 Ekim'de dünya çapında kutlanan uluslararası bir gün olduğunu aktaran Yıldız, “Dünya Gıda Günü'nde dünyadaki açlık problemlerinin belirlenmesi ve çözüm yollarının gösterilmesi, ülkeler arasındaki gıda üretimi birlikteliğinin sağlanması, gıdaların üretimi, tüketimi ve dengeli beslenme konularına dikkat çekilmektedir.” dedi.

Bu konuda da ülkemizde Tarım ve Orman Bakanlığın kapsamlı çalışmalarının olduğunun vurgulayan Yıldız, “ Ülkemizin ve Dünyanın nüfusu her geçen gün artıyor. Artan nüfus karşısında gıda üretimi de bir o kadar artıyor. Bakanlığımızın belirlediği projeler doğrultusunda gıdanın üretimden sofralara gelinceye kadar kontrolü sağlanıyor. Aynı zamanda tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması ve üreticilerin üretime devam etmesi noktasında da gerek Bakanlığımız gerekse illerdeki Müdürlüklerimiz oldukça hassas davranıyor. İnsan yaşamı için oldukça önemli olan gıdalarımızı israf etmeden ihtiyacımız kadar tüketmeliyiz. Özellikle dünyada giderek azalan su kaynaklarına karşı da gerekli tedbirleri alıyoruz. İlerleyen süreçte gıda üretimi konusunda sorun yaşanmaması adına çifçilerle bir araya gelerek gıdanın ve suyun önemine değiniyoruz. Doğru tarımın nasıl yapılacağını aktarıyoruz. Gıdanın günümüzde ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız. Bu sebeple toplum olarak gıdamıza hep birlikte sahip çıkarak israftan kaçınmalıyız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *