Günümüz piyasalarının ekonomik olarak zor durumlardan geçtiği bu dönemlerde piyasa rakabet sisteminde de farklı çıkar yollar arandığını görmekteyiz.

Doksanlı yıllar da hayatımıza giren E-Ticaret platformu günümüz de en çok tercih edilen ortam haline geldi. Tüketicinin çok rahatlıkla istediği ürünlere ulaşması tempolu hayatın içinde insanlara çok rahatlık sağladığını biliyoruz. Bu Pazar içinde yer almak isteyen firmalar ciddi yatırımlar yapmakta ve bu iş için özel reklam şirketleri ile çalışmakta. E-ticaret sahasında istenilen her ürünü bulmak mümkün hale geldi hatta yurt dışı ithal ürünleri bir tık ile kapınızda teslim alabiliyorsunuz. Bunların içerisinde gayrimenkul , araba, iş makineleri aklınıza gelebilecek her şey yer alıyor.

Hatta bu ticaret ağı o kadar genişledi ki sosyal medya hesapları üzerinden dahi alışveriş yapılabilir hale geldi. Keza durum böyle olunca sahte alışveriş siteleri sahte ürünler dolandırıcıların kazanç kapsısı haline dönüştü.

Burada dikkat edilmesi gerek en önemli husus  bu alanda kendini ispat etmiş ve güven kazanmış internet firmalarını tercih etmek gerekir. Özellikle gayrimenkul  sektöründe bir çok satışı olmayan evlerin, arsaların, dükkanların satışı yapılmakta bu  konuda vatandaşların kesinle tapu bilgilerine ulaşmadan pazarlık yapmamaları hatta kaparo dahi verilmemelidir.Bir çok  yazımda da bahsettiğim gibi alıcı ve satıcıların arabuluculuk işlemlerinde güven sahibi emlakçılar ile çalışmaları daha sağlıklı bir alışveriş ortamı sunacaktır.

Haftaya görüşmek dileği ile esen kalınız.Gayrimenkul ile ilgili tüm sorularınızı yazınız  [email protected]