Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde, Ilgaz Dağı'nın kar suları ile beslenen tarlalarda çeltik ekimi başladı.
Türkiye'nin önemli çeltik üretim merkezlerinden biri olan Çankırı'da, yıllık ortalama 30 bin ton pirinç üretiliyor. Ilgaz ilçesindeki pirinç üreticileri, havaların ısınmasıyla birlikte bölümlere ayırdıkları tarlalara Ilgaz Dağı'ndan gelen kar sularını verdiler. Devrez Çayı çevresindeki köylerdeki tarlalar, su verilmesinin ardından "sarıkılçık" çeltiği ile buluşturulmaya başlandı.
Çiftçiler, dizlerine kadar suyun içine girerek, Türkiye'nin en iyi pirincini yetiştirmek için ter döküyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren mesaiye başlayan çiftçiler, elleri ile tohumları çeltik tarlalarına serpiyor. Mayıs ayının sonuna kadar ekimi tamamlanacak olan çeltiğin hasadının ise Eylül ve Ekim ayları içerisinde yapılması planlanıyor.