Kamp döneminde oynadığı hazırlık maçlarında pek parlak sonuçlar alamayan ve bu yüzdende Yiğidoların “acaba?” dediği Sivasspor, “Lig ayrı,hazırlık maçları ayrı” gerçeğini bir kez daha gösterdi.

Ligin ilk maçları her zaman sürprize açık olduğu için bu maçlarda takımın oynadığı futboldan ziyade,aldığı sonuca bakılır. Onun için Sivasspor’un Alanya karşısında oynadığı futbolu eleştirmekten ziyade,alınan galibiyetin keyfini yaşamak daha doğru olacaktır. Kaldı ki,Sivasspor fenada oynamadı.

Yeni transferler Douglas ve Uğur’un 90 dakika oynadığı maçta,İlker ve Erdoğan’da sonradan oyuna dahil oldu.

Sivas Belediyespor’dan transfer edilen ve Tamer hocanın eski öğrencisi olan İlker için sanki biraz acele edildi. İlker çok çabuk ve yetenekli bir futbolcu ama sezonun ilk maçında  bu kadar erken oyuna alınmalımıydı,bu tartışılır! Zaten Tamer hocada acele ettiğinin farkına varıp, 32. dakikada oyuna aldığı İlker’i 83’te oyundan çıkardı. İlker yetenekli ve önemli bir futbolcu,bunu zaman daha iyi gösterecek.

Maçta 90 dakika oynayan Douglas ve Uğur hiç sırıtmadı. Sivasspor için ne kadar önemli isimler olacaklarını daha ilk maçta gösterdiler.

Maçtan sonra Tamer Tuna’nın da dediği gibi,sezonun ilk maçlarını kazanmak önemliydi ve Sivasspor bunu başardı.

Takımı eleştirmek yerine Robinho’lu,Kone’li ve Douglas’lı Sivasspor’un maçına 8 bin civarı seyircinin gelmesini sorgulamak gerekir.

Günler öncesinden  “Hedef 20 bin kombine” kampanyası başlatıldı,ama ne yazıkki 60 liradan başlayan kombine sayısı henüz 7 bini bile bulmadı.

Önce biz takıma destek vereceğizki,sonrada takımı eleştirme hakkımız olsun!

Öyle değil mi?