Sivas'ın Gürün ilçesinde üretilen Gürün bulguru, lezzeti ve üretim süreciyle dikkat çekiyor. Doğal yöntemlerle elde edilen bu bulgur, yaz aylarında güneşte, kış aylarında ise fırınlarda kurutularak sofralara ulaştırılıyor.

Doğal Yöntemlerle Üretim

Organik Zeron buğdayı kullanılarak üretilen Gürün bulguru, yazın kavurucu güneş altında doğal yollarla kurutuluyor. Kış aylarında ise fırınlarda işleniyor. İşletme sahibi Fatih Öztürk, bu bulgurların üretiminde yüksek miktarda gübre ve tarım ilacı kullanılmadığını, koruyucu madde veya renklendirici de eklenmeden tüketiciye ulaştırıldığını belirtiyor.

Üretim Süreci

Öztürk, bulgurun yazın serilme yöntemiyle, kışın ise fırınlarda kurutulduğunu ifade ediyor. Kurutma işleminin ardından yıkama ve ayıklama gibi işlemler de gerçekleştiriliyor. Gürün bulgurunun, diğer bulgurlara göre su ve yağı daha fazla çekmesi, onu tercih edilen bir ürün haline getiriyor.

Emeklilere Büyük Sürpriz! Bu Hizmetler Tamamen Ücretsiz Oldu, Kaçırmayın! Emeklilere Büyük Sürpriz! Bu Hizmetler Tamamen Ücretsiz Oldu, Kaçırmayın!

İhracat Potansiyeli

Gürün bulgurunun en büyük özelliklerinden biri de farklı buğday türlerinin kullanılması. Öztürk, ürünlerinin Türkiye’nin 53 iline dağıtıldığını ve birkaç ülkeye de ihracat yaptıklarını vurguluyor.

Kaynak: iha