SEYİT ÖMER YILDIZ

Corona virüs her geçen gün daha hızlı bir şekilde yayılmaya devam ederken özellikle yaşlı nüfusun ücretsiz olması nedeniyle toplu taşıma araçlarını ısrarla kullanmaya devam etmesi nedeniyle Sivas Özel halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Yasin Arslan açıklamalarda bulunarak “Zorunlu olmadıkça rica ediyoruz toplu taşıma araçlarını kullanmayın” dedi.

Corona virüs vakasının hızla yayılması ve bununda en çok bağışıklık sistemi zayıf olan ve 60 – 65 yaş üstü insanlarda daha fazla bu salgından etkilendiğini söyleyen Başkan Yasin Arslan; “ Bizim bu yaş grubundan isteğimiz zorunlu olmadıkça toplu taşıma araçlarına binmesinler. Çünkü burada sadece kendileri değil diğer vatandaşlarımızda bu riskle karşı karşıya kalıyorlar. Biz araçlarımızı iki günde bir dezenfekte ediyoruz. Şoförlerimize eldivenlerimizi dağıttık. Sadece temizlik yapmaları amacı ile personel aldık ve çamaşır suları kullanarak hepsini dezenfekte ediyoruz. Fakat bu aşırı risk grubundaki kişiler ve yaşlıları corona virüsün etkisinden daha fazla etkilenecekleri için bu virüsüde evlerine gittiklerinde kendi ailelerine taşıyorlar. Bu yüzden çok çok zorunlu kalmadıkça bu kişilerin otobüsleri kullanmalarını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

65 yaş ve üzeri kişilerin toplu taşımaları ücretsiz kullanmalarının kanun neticesinde alındığı bu kanunu da yürürlüğün durdurulması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından bir genelge gelmesi lazım diyen başkan Arslan; “ Bazı şehirlerimizde belediye başkanlarımız insiyafit alıyorlar 65 yaş üzeri kişilerin kartlarında durdurmaya gittiler, o onların takdiri. Ama şuan da Sivas için böyle bir durum yok. Ancak yaparlarsa çok iyi olur. Çünkü şuanda Sivas’ta normal vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını kullanmaları yüzde 75 oranında azalırken yaşlılarda durum çok az” diyerek açıklamasını sonlandırdı.