MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas’a Ziraat Fakültesi ve Tarım, hayvancılık Araştırma ve Eğitim Enstütüsü kurulması noktasında kanun teklifi verdiklerini ancak herhangi bir olumlu dönüş alamadıklarını söyledi.

Sivas’ın tarım ve hayvancılık şehri olduğunun her fırsatta dile getirildiği ancak bir türlü Sivas’ta Ziraat Fakültesinin kurulamadığını aktaran Milletvekili Karasu, “Hayvancılıkla ve çiftçilikle uğraşan insanlara ciddi destekler verilmesini ve sorunlarının çözülmesi gerektiğini hepimiz ifade ediyoruz. Ancak bir türlü Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde ne fakülte nede bölüm açılmadı. İlimizde Ziraat Fakültesine ihtiyaç var” dedi.

Sivas’a Ziraat Fakültesi açılması konusunda ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizen Karasu, “Ulaş TİGEM uygulama alanı olarak gösterilebilir. Bölgede konaklama anlamında yerlerde var. Hayvancılık noktasında da Veterinerlik Fakültesi gerekirse o bölgeye taşınır. Bölgede Ziraat Fakültesi oluşturulabilir. Ancak bu fakültenin öğrencileri ve hocaları olmalı. Diğer fakültelere benzetilmemeli. Sivas’ın tarımına, çiftçisine ciddi anlamda destekler verecek, yol gösterecek ve çiftçilerin sorunlarına çözüm üretecek bir fakülte olmalı. Bu konuda Sivas’ta Tarım, Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Enstütüsü kurulsun diye de önerge verdim. İlimizde buğday, pancar, patetes üretimi ciddi boyutlara ulaşmış durumda bunlarla ilgili laboratuvarların oluşturulması ve çalışmaların yapılması gerekiyor. Sivas çiftçisinin daha profesyonel olması lazım” ifadelerini kullandı.