Mehmet TIRPAN

Şehit Erkan Sakal İlkokulunda görev yapan öğretmenler, kendi aralarında topladıkları paralarla maddi durumu iyi olmayan ailelere gıda ve malzeme desteğinde bulunuyor. Yaklaşık 3 yıldır devam ettirilen ve örnek teşkil etmesi gereken projenin diğer okullara da örnek olması bekleniyor. Her ay gönüllülük esasına göre toplanan paralar, yetkili bir kişide toplanıyor ve veli ziyaretlerinde bulunan öğretmenler, ailenin eksikliklerini tespit ediyor. Tespit edilen eksiklikler aileyi rencide etmeyecek şekilde maddi gideriliyor. Her ay ihtiyaçlara göre alınan gıda malzemeleri okulun bir bölümünde oluşturulan erzak dolabında muhafaza ediliyor. Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz okul Müdürü Kadir Keskin, Projenin yaklaşık 3 yıldır okulda görev yapan öğretmenler tarafından yürütüldüğünü, yapılan yardımların gizli ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik olduğunu söyledi.

Yapılan yardımları duyan başka okullardaki öğretmenlerin ve velilerin yardım kampanyasına gönüllü olarak destek verdiği vurgulayan Keskin: “Aylık rutin şekilde gönüllülük esasına göre para veriyorlar. Toplanan parayla gıda malzemesi alıyoruz. Ziyaret ettiğimiz ailelerin bazılarının eşyası yok, bazılarının eşyası var, gıda malzemesi yok” dedi.

Yaptıkları çalışmalarda okulda görev alan öğretmenlerin oldukça fazla gayretleri bulunduğunu aktaran Keskin: “Aslında amacımız projeyi kimseye duyurmamaktı ama projemizi duyan veliler benimde katkım olsun dediler. Veliler ve başka okulda bulunan öğretmenlerde projemize katkı sağladı. Geçen ramazan ayında 37 ailenin hemen hemen 1 aylık gıda ve temizlik ihtiyaçlarını karşıladık. 12 çocuğu kendi bütçemizden giydirdik. Halen çalışmalarımız devam ediyor 10 aileye önümüzdeki günlerde yardım yapacağız. Yine Okulumuzda bulunan yetim çocukları giydireceğiz.” ifadelerini kullandı.