Vali Salih Ayhan, merkez, Gürün, Ulaş, Altınyayla, Şarkışla, Kangal ve Yıldızeli ilçesinde meydana gelen zirai don, dolu ve selden zarar gören çiftçilere 8 milyon lira ödenek geldiğinin müjdesini verdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Ayhan, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret ederek kurum müdürü Seyit Yıldız'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Geçen aylarda yaşanan dolu ve sel felaketinden zarar gören çiftçilere müjde veren Ayhan, şunları kaydetti: "Mayıs ayında Gürün ilçemizde kayısı üreticilerimizin, ağustos ayında Ulaş, Altınyayla, Şarkışla, Kangal ve Yıldızeli ilçelerimizdeki çiftçilerimizin yaşamış oldukları afete maruz kalmalarından dolayı sıkıntılar yaşanmıştı. Toplamda 51 bin 763 dekar alan hasar görmüştü ve bu minvalde tespitler yapıldı. 98 küçükbaş, 1 adet büyükbaş hayvan telef olmuştu ve 35 arı kovanı da bundan zarar gördü maalesef. Meydana gelen hasarlardan etkilenen çiftçi sayımız da bin 144'tür. Tabi hemşehrilerimizin mağduriyetini gidermek adına arkadaşlarımız sahada yoğun bir hasar tespit işlemleri gerçekleştirdi."

Cumhurbaşkanlığı Acil Afet Ödeneğinden gelen tutarın cuma günü hesaplara aktarılacağını belirten Ayhan, "Bunun sonucunda Cumhurbaşkanlığımızdan ödenek talebi gerçekleştirildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda 8 milyon lira acil afet ödeneği hesabımıza aktarıldı. Arkadaşlarımız komisyon çalışmalarını nihayetlendiriyorlar. İnşallah cuma gününe kadar kimlik numarası sırasına göre Ziraat Bankası hesaplarına yatıracaklar." ifadelerini kullandı.

Vali Ayhan, gönderilen ödenek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. (AA)