MELTEM DUMAN

Her geçen artan fiyatlardan eldeki maaşlar her gün erimeye devam ediyor. Emekliler Kültür ve Çay Evinde bulunan bazı vatandaşlar, ardı arkası kesilmeyen zamlara tepki gösteriyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan emekli vatandaşlar, “ Zam söylentileri, kuraklık gibi birçok sebep sunularak üç beyazdan biri ve evlerimizin olmazsa olmazı şekerin vatandaşa yok denilerek satışının olmaması durumu kabul edemeyiz. Son zamanlarda yapılan zamların haddi hesabı yok. Buna rağmen marketlerde ciddi bir şeker ve yağ sıkıntısı var. Kimse bunları söylemiyor. Konu hakkında sosyal medyada z kuşağı diyebileceğimiz kesim dikkat çekmek adına paylaşımlar yapıyor. Bizde vatandaş olarak sizlerin aracılığıyla marketler yerine bakkal esnafı dediğimiz kesimin bu ciddi derece yoksunluğu hissedilen ürünleri stoklamalarını ve biz vatandaşlara ulaştırmalarını rica ediyoruz. Her geçen gün artan zamlar bizi bunalıma sürüklüyor” ifadelerini kullandılar.

Girdi maliyetlerinin her geçen gün artığının altını çizen emekli vatandaşlar, “Piyasada şeker bulunmaması problemini, mahallenin bakkalı çözer. Şeker raflarının boş olmasına çözüm olarak, zaman kaybedilmeden bakkallarımız devreye sokulmalı” dediler.