Türkiye genelini etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk havalar meyve sebzelerde fiyat artışına neden oldu. Ancak bu zamlardan Sivas pekte etkilenmedi. Parekende sebze halinde satış yapan esnaflar ürünlerini tezgahlara geliş fiyatından koydu.

ZAMLAR SİVAS’I TEĞET GEÇTİ

Hal esnaflarından İrfan Yıldız sebze meyveleri geliş fiyatından sattıklarını belirterek, Biz müşterinin halimize gelmesi için sebzelerimizi geliş fiyatına satıyoruz. Mesela bir maydanozun demeti 1 liraya geliyor, bizde 1 liraya satıyoruz. Müşteri bize 10 ay kazandırıyor, bizde müşteriye bir ay kazandıralım istiyoruz. Yeşillikte zam yapmadık. Şuana kadar en pahalı olan ürünler domates ile biber. Domatesin kilosu 6 lira, biberin kilosu ise 7 lira. Alıcılar kış aylarında hep mağdur oluyor. Doğalgazı, elektriği, su parası derken vatandaş yetiştiremiyor” dedi.

BİBER VE YEŞİL SOĞAN İKİ KATINA ÇIKTI

Esnaflardan Ferhat Çobanoğlu ise fiyatlarının kış aylarına göre normal olduğunu sadece yeşil soğan ve sivri biberde oldukça artış olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Şuanda fiyatlarımız kış mevsimine göre normal. En çok zam alan ürünümüz yeşil soğan ve biber oldu. Yeşil soğanın kilosu 5 liradan 10 liraya yükseldi. Seraların sel altında kamasından dolayı etkilendiler. Kıvırcık marul 3 lira, maydanoz 1 lira, tere ve roka 1  lira, havuç 2 lira, turp 3 lira, yani fiyatlar bu mevsime göre normal. Sivas ı soğuk hava vurmadı. Sivas halkı bu konuda şanslı. Sebze ve meyveyi ucuza yiyor.”