MELTEM DUMAN

Geçen yıla oranla artan kömür fiyatlarının yükselmesi vatandaşları zor duruma soktu. Kentte oturanları doğal gaz fiyatları, dar gelirli vatandaşları da kömür fiyatları bu sene zorlayacak gibi görünüyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan vatandaşlar, “Doğalgaz ve elektrik faturalarına bakmaya korkar hale geldik. Faturalar müthiş derecede yüksek geliyor. Geçtiğimi aylarda peş peşe yapılan zamlar belimizi büktü. Malum havalarda soğudu. Akşamları doğalgaz yakarken fatura yüksek gelecek diye korkar hale geldik. Halende doğalgaza ve elektriğe zam geleceği söyleniyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.

Kömürle ısınmaya çalışan vatandaşlar da yine zamlardan şikayetçi. Kömür fiyatının geçen yıla nazaran ciddi derecede artış gösterdiğini aktaran vatandaşlar, “1 ton kömür neredeyse bir aylık maaşımız kadar. Kışı en az 2 ton kömür alarak geçiriyoruz. Aynı zamanda kışa hazırlıkta yapıyoruz. Bu nedenle nereye para vereceğimizi şaşırıyoruz. Fiyatlar bu kar yükseldi ama parası olmayan vatandaş nasıl kömür alacak nasıl kışı geçirecek? Kömür sobadan önce cebimizi yakıyor. Odun fiyatları da yine yüzde yüz zamlandı. Bizim bu halimiz ne olacak bilemiyoruz. Maaşlar da iyileştirilme yapılmasını istiyoruz. Zamlar biraz daha insancıl olsun” dediler.