MELTEM DUMAN

Evlerde hoş atmosfer yaratan aynı zamanda kullanışlı olması yönünde tercih edilen ev dekorasyonlarında önemli yer tutan ahşap sektörü artık tercih edilmiyor. Evleri sıcak tuttuğu için tercih edilen laminant parke artık vatandaşları ucuz kullanımlara sevk ediyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan laminant parke satıcısı Murat Çınar, “ Eskiden vatandaşlar duvarlardan zemine, mobilyalardan dekorasyona uygun şekilde ince işçilikte yapılan renk olarak uyumluluk arz edecek tercihler yapıyorken şuanda en uygun olanı tercih ediyor. Artık kimse uzun ömürlü, konforlu olmasından ziyade ekonomik olarak beni ne kadar zorlamaz ? hususunda düşünceye kapılıyorlar. Her sektör gibi ahşap sektöründe de fiyatlarda artış oldu. Aşağı yukarı 16 senedir ki ahşap sektöründeyim. Zemin kaplama ve orman ürünleri gibi konularında hizmet veriyoruz. Ev tipi laminant parke  kalite ve sınıfına göre fiyatları değişkenlik gösteriyor. Son 7 ayda ekonomimizin kötüye gitmesi üzerine  yüzde 65  zam yaptık. Bir nevi zam yapmaya mecbur kaldık. Ahşap sektöründe satışlarımızda azalma oldu. İnsanların alım gücü düştü “ dedi.

Zammın hem kendilerini hem de vatandaşları olumsuz etkilediğinin altını çizen Çınar, “Birçok esnaf arkadaşımla görüşüyorum. Bütün esnafların durumu aynı. Maaşlar her geçen gün zamlar karşısında eriyor. Alıcı da satıcı da birbirine sitem ediyor. Ancak biz de zorlanıyoruz. Bize gelişinin maliyeti, vergiler kazancımızı olumsuz yönde etkiliyor. Umarım bir an önce ekonomi düzelir. Vatandaşların alım gücü artar ve biz de rahatlıkla satışlar yapacağımız o günlere geri döneriz” şeklinde konuştu.