MEHMET TIRPAN

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere nihai elektrik satış fiyatlarında tüm abone grupları için yüzde 15 oranında artış yaptı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun son yaptığı yüzde 15’lik artışın ardından 2021 yılında yapılan zam oranı yüzde 22'yi buldu. EPDK’nın bu açıklaması vatandaşları adeta isyan ettirdi. Elektriğe sık sık yapılan zamların ardı arkası kesilmiyor. Bu ay içinde yapılan anlamsız zammın ardından insanlar geçmişte olduğu gibi gaz lambası kullanır hale gelecek gibi gözüküyor.

DOĞALGAZDA NASİBİNİ ALDI

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) ise doğalgaz fiyatlarına konut tüketimi için yüzde 12, sanayi tüketimi ve elektrik üretim amaçlı santrallerin için yüzde 20 artış yapıldığını açıkladı. 2021 yılı başından beri sürekli zam yapılan doğalgaz fiyatına 7 ayda 7 kez zam yapılmış oldu. Yapılan zamlara akıl fikir ermedi. Vatandaşlar yapılan zamlar karşısında bürokratlara seslenerek ekonomideki olumlu gelişmelerin zamlara mı yansıdığını beyan etti.

AKARYAKIT FİYATLARINA ZAM YAPILMIŞTI

Ekonominin şaha kalktığını sürekli dile getiren siyasilerin söylemlerinin ardından sürekli akaryakıt fiyatlarına da zam yapılması sürücülerin tepkisi toplamaya devam ediyor. Geçtiğimi günlerde akaryakıta yapılan büyük zammın ardından yeni bir zammın daha kapıda olduğu söyleniyor.

FİLMDİ GERÇEK Mİ OLUYOR?

Kemal Sunal’ın ‘Ortadirek Şaban’ isimli filminde sürekli günümüzdeki gibi yapılan zamları eleştirmek amacıyla oynadığı filmde ‘Zam, Zam’a zam, Zamlara Zam’ gibi ifadeleri kullanarak rol icabı baygınlık geçirmesine hepimiz gülerken günümüzde yapılan zamların ardından çoğu vatandaş aynı sahneyi yaşar oldu.

VATANDAŞLAR TEPKİLERİNİ SOSYAL MEDYADA SERT BİR ŞEKİLDE DİLE GETİRDİ

Sosyal medyada yapılan zamları paylaşımları ile eleştiren bazı vatandaşların ise tepkilerini, “Küçük yaşta iken Kemal Sunal’ın ‘Zam, Zam'a Zam, Zamlara Zam’ sahnesinin gerçek olabileceğini hiç düşünmüyordum oldu işte.. / Kemal Sunal şuanki Türkiye’yi yıllar önce anlatmış. Allah’ım sen bize acı. Sonumuz kötü herşeye Zam Zam Zam” şeklinde dile getirdiği gözlemdi.