HABER MERKEZİ

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal  kış öncesinde elektrik ve doğalgaza zam yapılmasının doğru olmadığını belirterek, bu zamların esnafı ve vatandaşları mağdur ettiğini ve geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Pandemi sürecinde esnafın mağdur olduğunu , vatandaşların da bu süreçte   günün çoğunluğunu evde geçirdiğini ifade eden SESOB Başkanı Beşir Köksal, ”COVİD-19 salgını nedeniyle esnaflarımız çok mağdur olmuştur. Devletimizden destek beklerken, kış öncesinde elektrik ve doğalgaza zam yapılmıştır. Bu zaman hem esnafımızı hem de vatandaşlarımızı zor durumda bırakmıştır. Kış öncesinde bizler indirim bekliyorduk ama zam yapılması zor durumda olan esnafı daha da sıkıntıya soktu. Esnaflarımızın çoğunluğu salgın nedeniyle giderlerini karşılamakta zorlanıyor.  Bu zamanlar enflasyonla mücadele ettiğimiz dönemde enflasyonu attırır. Binlerce kişi çalışma ödeneği ile geçinmeye çalışırken, elektrik ve doğalgaz kullanımı da artmış ve kışın daha da çok artacakken, havaların soğumaya başladığı  bu günlerde elektrik ve doğalgaza yapılan zam  geri çekilerek destek verilmelidir” dedi.

Bu yılın ilk 6 aylık verilerine göre elektrik ve doğalgaza ödenen ücretin yüzde 30’un üzerinde arttığını dile getiren Başkan Köksal, “Virüs salgını başlaması nedeniyle üçüncü aydan itibaren pandemi ile mücadele ediyoruz. Bu süreçte işyerleri giderlerini karşılayamadığı için bir bir kapanmaya başladı.

Esnaflarımız zor durumda kaldı. Kerdi çekerek  borçlarını kapatmaya çalıştılar. Kredilerin de taksitlerini ödeme zamanı geldi. Hal böyleyken giderler artmış, kazanç azalmıştır. Buna rağmen borçlar, vergi, sigorta ve diğer giderler, faturalarda gelmeye devam etmiştir. Tebliğ gereği evde kalındığı sürece doğalgaz ve elektrik kullanımı daha da artmıştır. Hem vatandaşlarımızın hem de esnaflarımızın bir nebze olsa rahatlaması için elektrik ve doğalgazda yapılan zammın geri çekilmesini bekliyoruz. Devletimizden ve üretici firmalarımızdan fedakarlık ve müjde bekliyoruz “ diye konuştu.