YÜKSEL MENEKŞE

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Meclis Genel Kurulunda Sivas’taki bazı sorunları gündeme getirdi. Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nin borcunu, hızlı trenin gecikmesini, köy yollarındaki olumsuzlukları dile getiren Akyıldız bunların yanı sıra Demir Çelik Fabrikasının araştırılma talebini de yineledi. Bir süre önce yayınlanan ülkenin ‘Vergi Yüzsüzleri’ listesinde 8’inci sırada yer alan Sivas Demir Çelik Fabrikasının sadece Sivas’ın değil, ülkenin sorunu olduğunu belirten Akyıldız, ‘’Yine burada daha önce ‘Mecliste araştırma yapalım’ diye bir önerge vermiştik. Burada sadece AK Partili milletvekillerimizin oylarıyla bu da reddedildi. Sivas Demir Çelik sorunu sadece Sivas'ın değil, ülkemizin de kanayan bir yarası olmaya devam ediyor. Çok kısa bir süre önce açıklanan ülkemizdeki yüzsüzler sıralamasında Sivas Demir Çeliğin devlete olan borcu 8'inci sırada, ülkemizde devlete olan borcu sıralamasında 8'inci sıraya yükselmiştir. Bu sorunu da çözmemekte ısrarla inat ediyorsunuz, ısrarla direniyorsunuz’’ dedi.

‘ÜNİVERSİTE HASTANESİ AYNI’

Cumhuriyet Üniversitesi hastanesinde yaşanan sıkıntılardan söz eden Akyıldız, ‘’Daha önce birkaç kez gündeme taşıdığım ama maalesef bir gelişme göremediğim Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin 90 milyon lirayı aşan borcu nedeniyle, hastaneye malzeme veren ilaç firmaları malzeme vermemekte ve hastalar mağdur duruma düşmektedir. Ve yine Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde görev yapan hocalar, almaları gereken primleri alamadıkları için ya daha yüksek ücretlerle özel sektöre ya da başka illere transfer olma peşindeler’’ dedi.

‘YENİ GÜZERGÂHTA RANT MI VAR?’

Akyıldız Yüksek Hızlı trenin projesi hakkında yaptığı açıklamada, ‘’Sayıştay raporlarında çok ciddi yolsuzlukların yapıldığı belirlenen Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi daha önce üç kez ertelenmişti ve şimdi buradan soruyorum: Bu hattı ne zaman tamamlamayı düşünüyorsunuz? Bir ikinci sorum da yine buna cevap alamadım: Yüksek hızlı tren hattının -Sivas Garı'nın- değişikliğinin sebebini soruyorum. Yine orada yandaşlara rant hesabınız mı var, bunu da merak ediyorum’’ dedi.

Akyıldız köy yollarının olumsuzlukları hakkında ise, ‘’Sivas'ın köy yolları sorununu defalarca burada gündeme taşıdım, dilimde tüy bitti. Hep yol yapmakla övünüyorsunuz ama galiba Sivas'ı bu ülkeden saymıyorsunuz ki Sivas'ın köy yollarını yapmak gibi bir derdiniz yok, bugüne kadar da yapmadınız. Ben bir milletvekiliyim, benim köyümün yolu yoktur değerli milletvekili arkadaşlarım.

Evet, buradan Hükûmete tekrar sesleniyorum: Sivas'ı yıllardır mağdur ettiniz, mağdur etmeye devam ediyorsunuz. Konu çok, Sivas'ın derdi çok, sizin de Sivas gibi bir sorununuz maalesef yok diyorum’’ dedi.