HABER MERKEZİ

Hazine ve Maliye Bakanlığının yayınladığı 509 nolu vergi usul kanunu genel tebliği kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret ederek Birlik Başkanı Beşir Köksal ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Defterdar Mustafa Yumuşak, e faturaya geçiş süreci hakkında bilgi verdi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, 509 sayılı vergi usul kanununda değişiklik olduğunu , bu değişikliğin ayrıntıları hakkında bilgi aldıktan sonra  odalara ve esnaflara bildireceklerini ifade ederek, bilgilendirmelerinden dolayı Defterdar Mustafa Yumuşak ve beraberindeki müdürlere teşekkür etti.

1 Ocak.2020 yılından itibaren e faturaya geçileceğini ifade eden Defterdar Mustafa Yumuşak, 509 sıra nolu vergi usul kanunu hakkında açıklamalarda bulundu.

Tebliğ ile birlikte satış hasılatı 5 bin lirayı  geçen mükelleflerin e faturaya geçeceğini belirten Yumuşak, bununla birlikte satış tutarının bu limitin altında olsa bile  e arşiv sistemine geçilerek  faturaların  e arşiv üzerinden yapılacağını ifade etti.

Defterdar Yumuşak, sebze ve meyve komisyonculuğu yapanların da e fatura üzerinden işlem yapacaklarını, elektronik ortamda ticareti işlemlerin kolaylaşacağını dile getirdi.

509 nolu vergi usul kanununun genel tebliğinin iyi anlaşılması ve uygulanması gerektiğini kaydeden Defterdar Yumuşak, “Burada amaç kayıp kaçak önüne geçebilmek ve elektronik ortamda mükelleflere daha güzel şekilde hizmeti sunmaktır. Esnaflarımızın ve tüccarlarımızın geçiş sürecinde mağduriyet yaşamaması için Defterdarlığımızın internet sitesinde geçiş süreci ile ilgili gerekli bilgiler mevcuttur. Yıl sonuna kadar ziyaret ve toplantılarla bilgilendirmemizi yapmaya devam edeceğiz. Birlik Başkanımız sayın Beşir Köksala teşekkür ediyorum” dedi.

SESOB Yönetim kurulu ile yapılan toplantıya Kale Vergi Dairesi Müdürü Durmuş Ali Darıcı, Site Vergi Dairesi Müdürü İsmet Karagöz ve Gelir Müdürü Salih Özçomdar’da katıldı